DOGAĐANJANASLOVNICA

„Advent u Slatini“ nezamisliv bez meda OPG-a Mirkajlović

Znamo da se ovih hladnih zimskih dana najbolje zagrijati uz topli čaj s medom, a ovo božićno vrijeme nezamislivo je bez medenjaka. I upravo zato jedna je adventska kućica u slatinskom središnjem parku puna slatkog nektara koji ne može zamijeniti niti jedan drugi proizvod. Naravno riječ je o ukusnom i zdravom medu za koji su naše bake govorile da liječi sve bolesti, a bogatu ponudu meda i ostalih pčelinjih proizvoda i ove su godine na „Adventu u Slatini“ izložili naši vrijedni pčelari Iva i Ratko iz OPG-a Mirkajlović.

Kako su istaknuli, željeli su i ovih blagdana biti dio vesele božićne atmosfere u našemu gradu gdje se svakoga vikenda okupljaju naši sugrađani željni druženja i razgovora uz topli napitak i pokoju slasticu.

– Dok glazba lagano svira, nasmiješena lica koja obasjava vatra otvorenih ognjišta, dječji smjeh, neprocjenjivo. Upravo taj božićni duh nismo željeli propustiti i zato smo ovdje i pozivamo sve naše sugrađane da dođu za vrijeme trajanja Adventa kako bi uz naš slatki med okusili i dio te blagdanske atmosfere, – rekla nam je Iva Mirkajlović.

OPG Mirkajlović je jedan od najaktivnijih članova slatinske Udruge pčelara Lipa bez kojega ne prođe niti jedan sajam ili bilo koja druga manifestacija u našemu gradu, ali i puno šire, a njihov mukotrpni rad je uvelike zapažen jer su dobitnici brojnih nagrada za svoj kvalitetan med.

Početci njihovog pčelarenja sežu u 2008. godinu, a prisjećaju se bilo im je poprilično teško kao i na svakom početku nekog novog razdoblja života. Bilo je potrebno mnogo truda, učenja, zalaganja i ulaganja kako bi se upoznali s pčelama, tim malim prekrasnim stvorenjima i pokrenuli ozbiljan posao.

– Volja i upornost u ovom zanimanju su nešto bez čega se ne može uspjeti, i upravo to nas je dovelo do našeg malog uspjeha, – ističe Ratko, te dodaje:

– Uspješno vodimo naš OPG koji posjeduje vrcaonu i registriranu punionicu meda koje su opremljene modernom tehnologijom. Pčelarimo sa 110 pčelinjih zajednica koje nam donose med s našeg područja, a u ponudi imamo med, pelud, propolis i vosak.

Sve to možete pronaći u adventskoj kućici svakoga petka, subote i nedjelje u večernjim satima u Parku 136. brigade u Slatini sve dok traje „Advent u Slatini“, a u ponudi su i prekrasno dizajnirani poklon paketi s njihovim pčelinjim proizvodima.

Svo ostalo vrijeme OPG Mirkajlović možete pronaći na adresi Gustava Matoša 22 u Slatini ili ih kontaktirati na brojeve mob. 098-241-557 i 098-961-1971 tako da u svako vrijeme možete nabaviti kvalitetan med njihovih vrijednih pčelica te ove blagdane provesti u obilju i veselju.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button