DOGAĐANJANASLOVNICA

„Advent u Slatini“ još ugodniji uz kuhana vina Kufner

„Advent u Slatini“ blagdanska je čarolija u kojoj možete uživati svakoga vikenda u srcu našega grada tijekom cijeloga prosinca, a sve ono što su vam pripremili organizatori:  Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine i Radio Slatina ove će vam blagdane učiniti nezaboravnim.
Dio atmosfere obogatili su ovogodišnji izlagači smješteni u adventskim kućicama u Parku 136. slatinske brigade koji su se pobrinuli za bogatu i kvalitetnu ponudu hrane, slastica i toplih napitaka.
Jedan od njih je i PG Marija Kufner iz Slatine koje se bavi proizvodnjom i prodajom vina već dugi niz godina. Dakako da vam je vinarija Kufner itekako poznata po svojim vrhunskim vinima koja su na raznim izložbama vina „pobrala“ niz nagrada za svoju kvalitetu.

– Vinogradarstvo i vinarstvo postoji u našoj obitelji preko 50 godina, – istaknuo je Damir Kufner prisjetivši se dana kada je njegov otac Ivan započeo ovu dugu tradiciju, iako se smatra da je ona i duža budući da se i njegov djed Johan Kufner u jednom dijelu svoje karijere bavio vinogradarstvom, no o tome nema pisanih tragova. 1983. godine u istome poslu Ivanu se pridružuje i njegov sin Damir, a već sljedeće godine, prvi vlastiti vinograd otac Ivan te sinovi Damir i Stjepan zasadili su u Slatini na površini od 0,5 Ha, dok vinariju Kufner 2004. godine osniva Damir Kufner sa svojom obitelji, suprugom Marijom i sinom Denisom.

Njihova vinska priča od tada sve više raste te je danas prepoznatljivi brend slatinskoga kraja.
Osim u vinariji na adresi Ribnjak 2 u Slatini vina Kufner možete nabaviti i na slatinskoj tržnici gdje ćete odabrana vina moći upotpuniti kulinarskim specijalitetima, kao i raznim desertnim proizvodima poput loma čokolade.
Kako bi se upoznali s proizvodima i ponudom vinarije Kufner možete posjetiti i njihovu instagram stranicu @vinakufner.

Ne propustite kušati vina vinarije Kufner ni na ovogodišnjem „Adventu u Slatini“, a osim kuhanog vina u ponudi su punč i čaj koji će vas ugrijati ovih zimskih dana u ugodnom adventskom okruženju, stoga vas obitelj Kufner poziva na zajedničko druženje na slatinskom Adventu te vam želi sretan Božić i uspješnu Novu godinu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button