DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Advent s najmlađima u Udruzi AUM

U trećem adventskom tjednu u Udruzi AUM održane su dvije vesele radionice za najmlađe: „Veseli u iščekivanju Božića“  i „Adventski Relax Kids“.

Na rekreativnoj radionici pod nazivom „Veseli u iščekivanju Božića“ mališani su vježbali koristeći razne rekvizite kao što su pilates lopte ili užadi na zidu.
Na radionicama ovoga tipa djeca pomiču svoje granice i suočavaju se sa svim svojim sposobnostima i ograničenjima, jačaju snagu, upornost, izdržljivost, fleksibilnost, razvijaju empatiju i timski rad, ali se uz puno smijeha i dobro zabavljaju.

„Adventsku Relax Kids“ radionicu tematski su obojili Djedom Božićnjakom tako da su sve aktivnosti bile vezane uz snijeg, darove, jelku, hladnoću i božićne i novogodišnje želje.

Relax Kids program licencirani je britanski program koji se u Udruzi AUM provodi drugu godinu i vrlo je uspješan mindfulness program koji je strukturiran kroz sedam koraka: Pokreni se, Igraj se, Istegni se, Osjeti, Diši, Vjeruj, Opusti se.

– U skladu s tim koracima grudali smo se papirnatim grudama, igrali se zamišljajući da smo darovi u kolima Djeda Božićnjaka, istegnuli nogice da možemo trčati kao Rudolf, sob Djeda Božićnjaka, na leđima prijatelja pokušali smo dodirom dočarati padanje snježnih pahulja, zagrijati se dahom, ali i zapisali vježbe koje želimo naučiti izvesti u sljedećoj godini i opustili se uz priču „Pismo Djedu Božićnjaku“, – pojasnila je voditeljica radionica Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM, licencirani voditelj Relax Kids programa i voditeljica Mindfulnessa, te dodala:

– Kroz ovu radionicu naučili smo da je sreća dijeliti i usrećiti nekoga, brinuti se za druge, imati prijatelje i biti sretni. Mi to na ovim radionicama uistinu jesmo i pozivamo vas da nam se pridružite u Udruzi AUM na preostale dvije radionice namijenjene najmlađima koje će se održati u sklopu manifestacije Advent u Slatini u utorak 19. i četvrtak 21. prosinca 2023. godine u 19.00 sati, – zaključila je Dupan naglasivši kako će teme radionica za sada ostaviti neotkrivene kako bi djeci bile iznenađenje kada dođu.

(mf; AUM Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button