NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASERVISNE INFORMACIJE

8. Ženijalni dani u slatinskom kinu

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u sklopu programa „Ženijalni dani“ koji će se održati u 22 kina diljem Hrvatske i ove godine donosi ženske priče koje nikako ne smijete propustiti.

Filmskim programom „Ženijalni dani“ Kino mreža od 8. do 13. ožujka osmi put za redom slavi snagu i moć žena s nekoliko projekcija, a gledatelji će u slatinskom kinu imati priliku pogledati tri izvrsna i nagrađivana filmska naslova o snažnim ženama i izazovima s kojima se susreću u današnjem društvu. Ovogodišnji program Ženijalnih dana odvija se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj, a održava se uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Filmske projekcije u sklopu ovogodišnjih „Ženijalnih dana“ u velikoj kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održat će se 8. i 9. ožujka stoga dođite i uživajte u novim ljubavnim i životnim pričama koje odišu ženskom snagom, a POU Slatina će se, kao i svake godine do sada, pobrinuti za slatka iznenađenja za sve posjetitelje.
Cijena ulaznice svih projekcija je 15 kuna.


Raspored kino projekcija „Ženijalnih dana“

Utorak, 08.03.2022.

Velika dvorana

18:00 MALA MAMA

Nježna obiteljska drama feminističke ikone i slavne svjetske redateljice Céline Sciamme

Nježna obiteljska drama „Mala Mama“, najvažnije i nagrađivane redateljice u Francuskoj, ali i šire, poznate feminističke ikone Céline Sciamme je prekrasan film, svojevrsna bajka o osmogodišnjoj Nelly koja nakon gubitka voljene bake odlazi s roditeljima u majčin dom iz djetinjstva. Dok roditelji uređuju kuću, Nelly istražuje okolnu šumu gdje je njezina mama Marion gradila kućicu na drvetu kad je bila mala. Lutajući šumom, Nelly istražuje i uređuje prošlost svoje obitelji, a na tom putu pomaže joj djevojčica njezinih godina koja se zove isto kao i Nellyna majka – Marion.


Utorak, 08.03.2022.

Velika dvorana

20:00 LJUBAVNE AFERE

Mjesec Frankofonije i filmovi u suradnji s Francuskim institutom

U sklopu Mjeseca Frankofonije i u suradnji s Francuskim institutom, kina će prikazivati i romantičnu dramu „Ljubavne afere“, francuskog redatelja Emmanuela Moureta.
Daphne, u trećem mjesecu trudnoće, sa svojim je partnerom Françoisom na odmoru na selu. On mora otići zbog posla, a ona ostaje sama kako bi dočekala Maximea, svog rođaka kojeg nikad nije upoznala. Četiri dana, dok čekaju da se François vrati, Daphné i Maxime postupno se upoznaju i pričaju jedno drugome sve intimnije priče o svojim prošlim i sadašnjim ljubavnim pričama.


Srijeda, 09.03.2022.

Velika dvorana

20:00 KUĆA MALE ZVIJEZDE

Inspirativni dokumentarac koji tjera na važne životne promjene

Ženijalni dokumentarac koji će vas svakako dirnuti i potaknuti da promislite o vlastitu životu je i „Kuća Male Zvijezde“, redateljice Slađane Lučić.
Film je duboko motivirajuća priča u kojoj osobni rast ima centralnu poziciju, obavijen sportskim usponima i padovima žene koja je uspjela u mnogočemu većem od samog sporta i koja danas pozitivno utječe na zajednicu u kojoj živi. „Kuća Male Zvijezde“ priča je o životu Nudžejme Softić, lektorice na sarajevskoj Al Jaazeri Balkans, žene koja je svojim postupcima dokazala da je u životu moguće biti tko želiš, postati bolji čovjek, pobijediti vlastite strahove i predrasude, pa čak i okolinu koja te ne podržava.

(M. Feldi/Izvor: POU Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button