DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

60. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina na godišnjem odmoru

Članovi Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina sastali su se po šezdeseti puta kako bi saželi dojmove o najnovijoj pročitanoj knjizi.
Budući da je ljeto i vrijeme godišnjih odmora prikladno su za ovaj susret pročitali knjigu „Moja godina odmora i opuštanja“ Ottesse Moshfegh, američke spisateljice hrvatskih korijena.
Kako je većina članova na godišnjem odmoru svoje su osvrte na pročitanu knjigu poslali elektronskim putem.

– Sunce nas je budilo na različitim geografskim širinama, ali nas je čitanje iste knjige povezalo. Tijekom svih ovih sastanaka, ponekad nam se dogodi da izabranu knjigu čitamo kao „obveznu lektiru“, upornost da je pročitamo do kraja nas učini zadovoljnim samim sobom i jedva čekamo da to „nešto“ podijelimo s drugima. Tako nastaju pravi i lijepi osvrti koji se ne bi posramili ni najboljih prikaza koje susrećemo na internetu. Međutim, oni su osobni i puni emocija, razmišljanja, tako da ostaju samo za privilegirane, – poručili su članovi kluba, no ipak su s nama podijelili dio svojih dojmova.

Tako smo doznali da ih je ova knjiga iznenadila iako su joj zbog njezina naslova prišli bez nekih posebnih očekivanja.
Sama knjiga proglašena najčitanijom knjigom 2018. i 2021. godine. Tema je aktualna, suvremena i nažalost nije ograničena samo na američko društvo, a čitatelja navodi kako je svijetu potreban dobar odmor i samopropitivanje.

„Moja godina odmora i opuštanja“ Ottesse Moshfegh od članova Čitateljskog kluba dobila je srednju ocjenu 3,33.

Za deveti mjesec članovi Čitateljskog kluba odabrali su knjigu „Priznanje“ Jo Spain, irske spisateljice i scenaristice, a susret je zakazan za 13. rujna u 17,30 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.

– Ovaj put čitamo psihološki triler odlično zamišljene priče pune tajni koje ćemo  otkrivati zajedno s istraživačima u romanu. Je li se sve dogodilo slučajno ili tu ima nečeg većeg otkrit ćemo čitajući ovaj roman, – zaključili su članovi kluba te i ovoga puta pozvali sve zainteresirane da im se pridruže.

„Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom.“

(mf/Izvor Čitateljski klub GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button