ŽUPANIJA

60 minuta do Zagreba: Brza cesta sadržavat će 11 mostova, 9 vijadukata i 14 nadvožnjaka

Jedna od tema na aktualnom satu Županijske skupštine bila je i brza cesta prema Zagrebu. Zamjenik župana Marijo Klement rekao je kako je do sada izrađena Studija izvodljivosti koja je financirana sredstvima Europske unije, izrađena je i Studija utjecaja na okoliš te je izdano rješenje o njenoj prihvatljivosti, a ugovorena je i projektna dokumentacija za cijelu trasu, vrijedna 33,6 milijuna kuna s ishođenjem svih lokacijskih i građevinskih dozvola. Procijenjena vrijednost cijele trase je oko 1,8 milijardi kuna.

– Razlog tako velikom iznosu je to što navedena cesta prelazi preko Bilogore i sadržavat će 11 mostova, 9 vijadukata i 14 nadvožnjaka. Trasa je podijeljena u više etapa, a one u više dionica, tj. poddionica. U ovom trenutku izvode se radovi na dionici Vrbovec 2 – Bjelovar u vrijednosti 138 milijuna kuna i radi se o dužini od 5,1 kilometar kojim se spajaju Farkaševac i Breza, mjesto pored Bjelovara. Radovi su počeli 1. lipnja prošle godine, a planirani rok završetka je 24 mjeseca od dana uvođenja u posao. Pokrenuto je više javnih nabava na dionici Vrbovec 2 – Bjelovar, tj od poddionice Breza do Bjelovara ukupno 11,8 kilometara, procijenjena vrijednost radova je oko 362 mil kuna, rok planiranog završetka je 30 mjeseci, a početak radova se očekuje sredinom ove godine – rekao je Klement, naglasivši da se realizacija projekta odvija u dva smjera.

– To je zahvaljujući saborskim zastupnicima, županu Androviću, gradonačelniku Kirinu i svim našim ljudima koji su u Zagrebu, koji lobiraju za realizaciju tog projekta. Uspjeli smo izlobirati da projekt krene i s područja grada Virovitice. Otvorene su ponude u vrijednosti oko 97,5 milijuna kuna za realizaciju čvora Virovitica, te oko 227,5 milijuna kuna za spoj Virovitica s čvorom Špišić Bukovica. Dakle radi se do Bjelovara i od Virovitice prema Bjelovaru – zaključio je Klement.
(www.icv.hr, www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button