NASLOVNICAOPĆINE

6. smotrom folklora ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati” zatvoreni Dani općine Čađavica

Šestom smotrom folklora ”Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati”, koja je održana jučer u čađavačkom Mjesnom domu, zatvoreni su Dani općine Čađavica i proslava blagdana sv. Petra, zaštitnika općine.

Okupljanje sudionika 6. smotre folklora započelo u dvorištu OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, da bi se potom KUD-ovi kratko predstavili ispred zgrade Općine, prvo svak’ za sebe, a zatim velikom kolom.

Sve nazočne u prepunom Mjesnom domu pozdravio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević, a smotru je otvorio zamjenik virovotičko-podravskog župana Darko Žužak. Program, na kojemu su nastupila kulturno-umjetnička društva Podravina Čađavica, Dukat Vladislavci, Virovitica, Udruga žena Josipovo, Čačinci, Zagorci Beljevina i Podravac Sopje, predstavila je predsjednica KUD-a Podravina Valentina Predrevac, poslije čega su uslijedili nastupi. Između nastupa KUD-ova, čađavačka pjesnikinja Marija Kenjerić pročitala je nekoliko svojih pjesama.

Smotra je završila podjelom zahvalnica predstavnicima KUD-ova.

Trud domaćina, KUD-a Podravina Čađavica, prepoznala je i Virovitičko-podravska županija, te Odlukom o dobitnicima javnih priznanja Virovitičko-podravske županije, koju je donio Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, KUD-u Podravina Čađavica biti će dodijeljena Povelja zahvalnosti povodom obilježavanja Dana županije u rujnu.
(df/Foto: D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button