DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

6.Memorijalni maraton Oluja˝ Čavoglave-Knin

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO “Oluja”, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” po šesti puta je organizirala memorijalni maraton  Čavoglave-Knin.

Uz članove udruge ˝Glasnici istine˝:Gorana Drakslera ,Maria Kovača ,počasnog člana Duška Štrbca te predsjednika udruge Pavu Tutenova na memorijalnom maratonu sudjelovali su prijatelji Glasnika istine Božidar Smokrović iz Čačinaca,Krunoslav Bencek iz Nize te članovi udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije˝Heroji ne umiru˝ iz Gornje Gračenice; Mato Pauković i Srečko Zaplatić  kao i  članovi udruge rekreativnog trčanja Nexe team i z Našica: Jasna Plemeniti ,Vesna Janković i Dejan Šoufek  .

Na ciljnom odredištu u Kninu na gradskom trgu ispred Spomen obilježja sudionike ovog memorijalnog maratona pozdravili su mnogobrojni hrvatski branitelji i  gosti na obilježavanju 25.obljetnice VRO Oluja a maratonce  su dočekali članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ˝VBR˝predvođeni Matom Bubašem koji su vozili  od 02.08-04.08 kroz tri dionice biciklistički  maraton od Voćina do Knina u duljini od 450 km.

Zajedničkim paljenjem svijeće  ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Kninu i maratonci i biciklisti odali su dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u VRO Oluja ističući kako je  ova sportska žrtva najmanje što mogu učiniti kako se ne bi zaboravili poginuli hrvatski branitelji kao i slavni dani hrvatske povijesti iz Domovinskog rata.

 

Glasnici istine zahvaljuju ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i predsjedniku Mati Bubašu na pomoći u organizaciji i logistici te Slavku Krvavica predsjedniku NK Dinara iz Knina, dugogodišnjem prijatelju Glasnika istine .

(tks /Izvor:Glasnici istine-P.Tutenov)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button