KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

59. susret Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina u duhu Afrike

Volite li čitati knjige i podijeliti svoje doživljaje pročitanog s drugima, slobodno nam se možete pridružiti. Obogatit ćete nas, a nadamo se i sebe jednim novim iskustvom, – stoji u pozivu slatinskog Čitateljskog kluba


Srpanjski sastanak Čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina ujedno je bio i 59. susret članova kluba koji su ovoga puta izabrali pročitati roman „Ribari“ Chigozija Obioma, nigerijskog pisca s američkom adresom.

Riječ je o izuzetnoj knjizi koja je svojim jezikom, stilom pisanja, predočenja radnje osvojila njihove simpatije.

– Drugačija je od svih dosadašnjih knjiga koje smo pročitali, i to ne samo na Čitateljskom klubu. Galerija likova koje pisac spretno oživljava putem svoje bogate imaginacije kroz čitanje ih postavlja pred nas žive i realistične. Crpeći iz kolektivne svijesti svoje Nigerije, oživljava svijet Afrike, njen duh, vjerovanja, njenu realnost.
Iako nas je u svom potpunom obratu radnje i toku svijesti glavnih likova knjiga iznenadila, prikovala nas je za svoje stranice koje smo sa još više pažnje iščitavali. Pisac je uspio, kao pravi umjetnik od riječi i stila, bogatstvom svojih odličnih rečenica i metafora prenijeti na papir svoju Afriku i sve ono što je boli, ali i sve ono što je izdvaja kao originalnu i lijepu, – ispričali su nam članovi kluba koji su ovaj roman ocijenili srednjom ocjenom 4,55.

Za sljedeći susret Čitateljskog kluba članovi su odabrali knjigu „Moja godina odmora i opuštanja“ Ottese Moshfegh, američke spisateljice hrvatsko-iranskog porijekla.
Ovo nije knjiga o opuštanju, nije knjiga o snu, niti o bijegu. Knjiga je o…  Vidjet ćemo nakon što nam članovi Čitateljskog kluba prepričaju svoje dojmove sa susreta zakazanog za 9. kolovoza u 18,30 sati u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Slatina.
(mf/Izvor: Čitateljski klub GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button