DOGAĐANJANASLOVNICA

5. susreti osnovnih škola Josipa Kozarca održani u Slatini

Osnovna škola Josipa Kozarca, danas je bila domaćinom 5. susreta osnovnih škola koje nose ime Josipa Kozarca.
Ova manifestacija se, sad već tradicionalno, održava svake godine u ožujku ili travnju kako bi sedam osnovnih škola s područja Slavonije predstavilo svoj bogat i maštovit program, čija je poveznica književnik i šumar Josip Kozarac.
Prvi susreti održani su 2014. godine u Lipovljanima, kao i 2015.
2016. domaćini su bili Vinkovci, a prošle godine Josipovac Punitovački.
Slijedeće godine Susreti će biti održani u Soljanima.

Svoje goste, učitelje i učenike koji su došli iz 7 slavonskih škola, iz Vinkovaca, Slavonskog Šamca, Semeljaca, Soljana, Josipovca Punitovačkog te Lipovljana, gostoljubivi domaćini iz slatinske Osnovne škole  Josipa Kozarca poveli su u šetnju našim gradom, pa su isti tako obišli Sekvoju, Kino dvoranu, Crkvu sv. Josipa, Park 136. slatinske brigade i Zavičajni muzej. U sklopu ovih susreta u holu škole postavljena je i izložba likovnih i literarnih radova učenika svih škola na temu Josipa Kozarca.

Nakon šetnje Slatinom održana je zajednička priredba u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta na kojoj su sudjelovale sve škole.
Priredbu je otvorila ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Slatina Ksenija Vujanović Juras koja je tom prigodom gostima zaželjela dobrodošlicu uz nadu da će ova razmjena iskustava biti korisna svim sudionicima 5. susreta te da će ih još više povezati u budućem radu.

Potom je nazočne pozdravila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, koja je  između ostaloga stavila naglasak na odgojni dio rada škola, koje neovisno o osnivačkim i inim pravima mogu i znaju ponuditi u odgojnom dijelu jako puno, te svatko sa svojim primjerom može pridonijeti razvoju ne samo obrazovnog nego i odgojnog dijela.

Dobrodošlicu u Slatinu gostima je zaželio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je do sada sudjelovao na svim susretima osnovnih škola Josipa Kozarca u jednoj drugoj ulozi, kao voditelj Medijske družine Bapatuljak.
Tom je prigodom iskoristio još jednom čestitati 20. obljetnicu rada škole Josipa Kozarca u Slatini s kojom su se lijepo upotpunili i ovi 5. susreti.(mf/Foto:Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button