CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

5 novih pozitivnih slučajeva na korona virus u VPŽ – zaražena i trudnica!

Županijski Stožer civilne zaštite održao je danas konerenciju za medije na kojoj je prezentirao najnovije podatke o trenutnom stanju i nalazima na korona virus na području županije.

Ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo VPŽ Sveti Rok i član stožera dr. Miroslav Venus:

“U zadnja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je pet novih pozitivnih osoba na COVID-19. Od tog broja, tri slučaja povezana su s maturalnom zabavom s koje dolazi i jedan pozitivan slučaj od jučer.

Druga dva slučaja nemaju veze s tim izvorom. Jedan od ta dva je osoba koja je otkrivena prilikom rutinske analize i uzimanja uzoraka od svih onih osoba koje iz nekog razloga moraju ići na operativni zahvat ili za neku dijagnostičku pretragu koja generira aerosol, a takva testiranja su obveza prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na taj način se preventivnim djelovanjem uspjelo otkriti konkretan pozitivan slučaj i na taj način spriječiti potencijalni unos virusa u jednu od zdravstvenih ustanova. Peti slučaj je kontakt od prije pozitivno dijagnosticirane osobe. Radi se o trudnici i to je prvi slučaj da je trudnica pozitivna na COVID 19 na području Virovitičko-podravske županije. Ta osoba za sada ima blagu kliničku sliku i simptome bolesti.

I u slučaju ovih novootkrivenih pozitivnih aktivnih slučajeva uglavnom se radi o zdravim asimptomatskim osobama. Samo je jedna osoba imala izražene nešto slabije kliničke simptome bolesti.”

Kao i u prethodnim slučajevima stožer nije precizirao lokacije utvrđenih pozitivnih osoba. Trenutno je na području županije 8 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. (mk, Foto: Kristijan Toplak)

Snimak danas održane konferencije za medije:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button