DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

5. biciklistička vožnja VBR-ovaca za „Crvenog fiću“

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije „VBR“ Mato Bubaš, Pavo Tutenov i Mario Kovač uz logističku podršku Ozrena Rastije izvezli su jučer (subota) petu godinu za redom biciklističku vožnju od Slatine do Osijeka,  odnosno do umjetničke instalacije Crveni fićo u Osijeku.

Memorijalna vožnja održana je  u sklopu projekta „Heroji, niste zaboravljeni!“ koju Udruga Glasnici istine organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, a u povodu Dana osječkih branitelja i Dana 106. brigade, te u sjećanje na 27.06.1991. kada je tenk tzv. JNA pregazio crvenog fiću.

Slika je to koja je tada obišla cijeli svijet i nagovijestila agresiju tadašnje JNA na Republiku Hrvatsku.

Na samom startu u Slatini ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima kao i uvijek podršku je svojom nazočnošću biciklistima iskazao zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić nakon čijih su pozdravnih riječi biciklisti ispraćeni iz Slatine put Osijeka.

Simboličnim paljenjem svijeće ispred umjetničke instalacije „Crveni fićo“ u Osijeku VBR-ovci su odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani grada Osijeka.

Glasnici istine dugogodišnji su sudionici obilježavanja obljetnice sjećanja na Crvenog fiću i kroz sudjelovanje na Memorijalnoj utrci na kojoj su 27. lipnja ove godine sudjelovali Robert Knapić i Ivana Novak iz Nove Bukovice.

(mf; Izvor: Glasnici istine, pt; Foto: Ozren Rastija)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button