DOGAĐANJANASLOVNICA

450 000 kuna iz gradskog Proračuna za male komunalne akcije MO

U sklopu projekta Participativnog budžetiranja građana kojim Grad Slatina želi uključiti što veći broj građana u kreiranje proračuna i rad mjesnih odbora jučer je u Hrvatskom domu u Slatini održan sastanak na kojemu je predstavnicima mjesnih odbora održana prezentacija dostavljenih projekata malih komunalnih aktivnosti na području mjesnih odbora koji će se financirati iz Proračuna Grada Slatine za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 450 000 kuna.
Na početku sastanka nazočne je pozdravila zamjenica slatinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić koja im je ukratko obrazložila projekt, a potom je prezentaciju održao viši stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu Matej Peretin koji ih je upoznao s pristiglim prijedlozima malih komunalnih akcija iz pojedinih MO, a koji obuhvaćaju gradnju, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom.

Nakon prezentacije i kraće rasprave o predloženim malim komunalnim akcijama gdje je na pojedina pitanja obrazloženje dao pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, predsjednici mjesnih odbora su pozvani da do 20. siječnja s članovima svojih mjesnih odbora ukoliko još nisu dostave konačni prijedlog malih komunalnih akcija, odnosno dopune s kompletnim informacijama dostavljeni prijedlog u sklopu kojega će svaki mjesni odbor na raspolaganju imati
20 000 kuna.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button