DOGAĐANJANASLOVNICASPORTUDRUGE

40 godina bakićkog Šarana

U ribičkom domu u Bakiću redovnom izvještajnom skupštinom 40 godina postojanja i rada obilježila je Športsko ribolovna udruga Šaran iz Bakića.

Osim podnošenja redovnih izvješća predsjednik udruge slavljenika Damir Kireta u svom je obraćanju članovima i gostima pažnju skrenuo na prve dane kada je prije 40 godina počela priča o službenom djelovanju bakićkih ribiča. Jedan od tih osnivača, a ujedno i prvi predsjednik udruge bio je Tomo Vuić. Tako je predsjedništvo udruge prije skupštine obišlo njegovo posljednje počivalište položivši i vijenac te tako odalo počast tom čovjeku od kojega je cijela ova priča i krenula.

Bakićim ribičima na skupštinu su došli i brojni gosti čestitati im ovaj veliki jubilej. Iz krovnog tijela Hrvatskog športsko ribolovnog saveza stigao je osobno predsjednik Vladimir Sever uručivši domaćinima prigodnu plaketu. Iz županijskog Sportsko ribolovnog saveza čestitke su uputili predsjednik i tajnik, Dražen Jovanović odnosno Marko Bičanić. Ispred Grada Slatine, sve najbolje i puno sreće u budućem radu dugovječnoj bakićkoj ribičkoj udruzi zaželio je pročelnik Krunoslav Šarabok.

 ŠRU Šaran besprijekorno godinama surađuje i sa preostalim bakićkim udrugama pa su tako na skupštini bili i predstavnici Lovačke udruge Zec, NK Mladosti, vatrogasaca, mjesnog odbora i UHDDR-a.

Na ovoj prigodnoj svečanosti dodijeljene su i zahvalnice povodom 40 godina udruge. Srebrnu zahvalnicu tako su dobili Ivan Baumholc i Dragan Vilk, a brončanu Andrija Antolović, Željko Kokorić, Tomislav Metelko i Marijan Beneš.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button