DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”sudjelovali su na 10. memorijalnom polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava”

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Goran Draksler ,Robert Knapić i Ivana Novak  sudjelovali su na 10. memorijalnom polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava”koji je održan  u subotu 17.veljače u Sibinju kod Slavonskog Broda.

Polumaraton je to koji u povodu Dana općine Sibinj i 89. obljetnice sjećanja na Sbiinjske žrtve i događaja kada su u veljači 1935.godine osmorica hrvata mještana Odvoračkih sela mučki ubijena od strane žandarmerije kraljevine Jugoslavije  organizira općina Sibinj i Trkački klub “Brace” iz Slavonskog Broda.

Stazu u dužini 21 kilometra, od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinika, pa do Sibinja trčalo je oko 40-ak maratonaca te još 20-ak trkača iz raznih sportskih klubova i DVD-a s područja općine Sibinj, kojima su se pred ulazom u Sibinj pridružila djeca iz Osnovne škole Sibinj.

Ciljno odredište bilo je pred spomenikom sibinjskim žrtvama u Sibinju, do kojeg došla impozantna skupina od preko 150  trkača.

Po završetku maratona načelnik Općine Sibinj – Josip Pavić, upriličio je svečanu večeru gdje je predstavnicima udruga, klubova i društava sudionicima ovog događaja uručio prigodne zahvalnice.

tks(Tekst:Glasnici istine /Foto:Ivana Novak ,Anto Ravlić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button