DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

GO HDZ-a Grada Slatine obilježila 24.obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana

Delegacije GO HDZ-a Grada Slatine, GO mladeži HDZ-a Grada Slatine, Zajednice žena Katarina Zrinski i delegacija utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman danas su se okupile te položile vijenac i svijeće, ispred biste dr. Franje Tuđmana u Slatini, kako bi odale počast prvom predsjedniku HDZ-a i prvom predsjedniku RH, dr. Franji Tuđmanu te kako bi obilježili 24.obljetnicu od njegove smrti .

-Ne smijemo zaboraviti djelo dr. Franje Tuđmana i sve što je učinio za Republiku Hrvatsku te se na tome tragu moramo i na ovaj dan sjetiti njegovog doprinosa i zahvaliti mu za sve ono što je napravio za dobrobit Republike Hrvatske i njenih građana, – rekao je ovom prigodom za Radio Slatinu predsjednik GO HDZ-a Slatine Igor Fazekaš. 

Prvi hrvatski predsjednik i osnivač, utemeljitelj i predsjednik HDZ-a dr. Franjo Tuđman, preminuo je 10.prosinca 1999. Godine 1989. osnovao je HDZ i do smrti je bio hrvatski predsjednik.

Nakon pobjede HDZ-a na izborima 1990.godine, Franjo Tuđman je izabran za Predsjednika SR Hrvatske, a nakon donošenja demokratskog Ustava RH, izabran je 1992. godine za predsjednika RH.

Kao vrhovni zapovjednik, vodio je obranu Hrvatske u Domovinskom ratu, a ponovo je izabran za predsjednika RH 1997.godine.

(Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button