DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICARADIO EMISIJE

Radio Slatinu posjetili učenici PŠ Kozice

Danas su u okviru svog školskog programa prostorije Radio Slatine posjetili učenici sva četiri razreda osnovne škole PŠ Kozice pri OŠ Josipa Kozarca Slatina, sa svojim učiteljicama Vesnom Bićanić i Jasnom Lulić.

Zanimalo ih je kako radio radi, rado su sjeli ispred mikrofona i glumili radijske voditelje, a njihovi glasovi mogli su se i zapravo čuti u eteru Radio Slatine. Tako smo saznali da rado idu u školu, najdraži predmeti su im matematika, tjelesni, likovni i glazbeni i uopće se ne “švercaju” na nastavi nego su marljivi učenici. Otpjevali su nam i dvije pjesmice koje su naučili u svojoj školi. Njihove učiteljice su istaknule da su ponosne na njih, svoje učenike, i da ih rado vode na izlete jer su dobra i kulturna djeca.

Mališane smo počastili slatkišima, a nakon posjeta Radio Slatini ponijeli su sa sobom svoje dojmove i nastavili izlet po Slatini otišavši u posjet jednoj od ljekarni i na kraju do slatinskoga kina pogledati predstavu “Vuk i sedam kozlića” u okviru Slatinske kazališne scene.

(T. K. Slačanac/Foto: E. Marković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button