DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina održano 11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, a u povodu obilježavanja 32. obljetnice oslobađanja slatinske vojarne, danas je u Parku 136. slatinske brigade održano 11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša. 
 
Poslije podjele ribe 31-oj natjecateljskoj ekipi, s nekoliko pozdravnih riječi sudionicima i njihovim gostima se obratio predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija, a prvenstvo je službeno otvorio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić davši znak za početak kuhanja. 
 
Dok su predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija i dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić ekipama dijelili pregače i zahvalnice, Parkom 136. slatinske brigade već se počeo širiti miomiris fiša. Dobrom raspoloženju pridonijeli su Tamburaši live, koji su obišli punktove svih ekipa te svirkom i pjesmom zabavili kuhare i njihove goste. 
 
Stručni žiri bio je u sastavu Igor Grepo, Vlado Bubaš i Robert Turkalj te su imali vrlo nezahvalan i težak zadatak, kušati 31 uzorak i donijeti odluku u koja su tri kotlića skuhana najbolja tri fiša.
Treće mjesto pripalo je Udruzi HVIDR-a Slatina, druga je bila ekipa imena Potočani, a prvo mjesto i titula ovogodišnjeg pobjednika pripala je ekipi GO Domovinskog pokreta Slatina. Posebna nagrada uručena je učenicima smjera kuhar Industrijsko-obrtničke škole Slatina. 
 
Nagrade ekipama su zajednički uz čestitke uručili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, te predsjednik UDVDR Ogranak Slatina Ozren Rastija.
 
Ovogodišnju fišijadu u Slatini posjetili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement. Obišli su ekipe i kušali što to majstori kotlića pripremaju, te se u ugodnom razgovoru zadržali duže vrijeme. 
 
U isto vrijeme dok se krčkao fiš svake pojedine natjecateljske ekipe i kuhari restorana Sequoia Slatina Siniša Šimunović i Zoran Maurer kuhali su tri velika kotla fiša za građanstvo, koji je vrlo brzo podijeljen.  
 
Pokrovitelji ovogodišnjeg 11.-og otvorenog prvenstva Slatine u kuhanju fiša su Grad Slatina i slatinska Turistička zajednica.
 
(tks,df/ Foto: D. Fišli)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button