NASLOVNICAUDRUGE

3. radionica projekta slatinskih Vretenaca „POKRENI PROMJENU“ uz likovno – kreativno izražavanje

Jučer je u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, održana je treća radionica projekta „POKRENI PROMJENU – unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ pod financijskom podrškom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čiji je nositelj Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina s partnerima na projektu Osnovnom školom Eugena Kumičića Slatina i Zavičajnim muzejom Slatina.

Radionica je održana u dvije grupe s učenicima iz posebnog odjela i učenicima osmih razeda istoimene škole pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Ivane Sabolić i Patricije Karaman. Kao i prethodna radionica, tako je i ova imala za cilj potaknuti učenike da pozitivno razmišljaju o sebi, da osvijeste svoje dobre strane i shvate kako je svatko u nečemu uspješan.

Kako su u skolopu projekta planirane i tri likovno – kreativne radionice na kojima će se djeca – sudionici projekta povezati kroz likovno – kreativno izražavanje, tako nam se na ovoj radionici kao voditeljica pridružila i učiteljica Mirjana Foro, magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti, zajedno sa svojim učenicima iz posebnog odjela.

Simboličnog naziva „KRILA ZA LETENJE“ radionicu je započela čitanjem priče o malom orliću pod nazivom „Raširi krila“ čiji su tekst i ilustracije osmišljeni s ciljem poticanja samopouzdanja u djece. Priča na 32 stranice prati pokušaje malog orla da nauči letjeti, što mu uz trud i podršku iz okoline naposljetku i uspjeva.

Nakon pročitane priče uslijedio je vođeni razgovor, u kojem su učenici govorili o svojem doživljaju pročitanog teksta i situacijama u životu u kojima je za uspjeh potreban trud ali i podrška okoline.

Najzabavniji dio radionice, svakako je bio onaj praktični, a to je izrada papirnatog orla.

Kako to nije nimalo jednostavan zadatak, izrada papiranotg orla nastaviti će se još kroz dvije radionice do kraja samog projekta, a gotovi zajednički uradci biti će izloženi u Zavičajnom muzeju Slatina po završetku projekta.
(mf/Izvor: Vretenac Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button