NAJAVE DOGAĐANJA

3. memorijalni ultramaraton Virovitica-Vukovar „Glasnici istine Za Vukovar“ 17./18.11.2021.

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ organizira 3. memorijalni ultramaraton Virovitica-Vukovar pod nazivom „Glasnici istine Za Vukovar“.

Start je srijedu, 17. studenog u 16.30 sati ispred zgrade Virovitičko-podravske županije, a na ciljno odredište kod Spomen-križa na ušću Vuke u Dunav planira se stići 18. studenog u 12 sati.

Memorijalni ultramaraton u duljini od 170 km nije natjecateljskog karaktera, te se trči na tzv. „štafetni način“ gdje se trkači izmjenjuju na svakih 5 km.
Uz članove Udruge „Glasnici istine“ trčat će i petoro virovitičkih rekreativaca, a svoje sudjelovanje najavio je i župan virovitičko-podravski Igor Andrović koji će istrčati dionicu od Virovitice do Slatine, dok će jednu dionicu istrčati i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac.

Dolazak u Slatinu je predviđen u srijedu, 17. studenog u 20.30 sati, gdje će se odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća ispred spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade.
(mf/Izvor: Glasnici istine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button