NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

27. izložba vina slatinskog kraja u petak, 24. ožujka

Udruga vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje”, uz pokroviteljstvo Grada Slatine i podršku Turističke zajednice Grada Slatine te medijsko pokroviteljstvo Radio Slatine, u petak, 24. ožujka 2023., od 18 sati u Restoranu Sequoia u Slatini održava 27. izložbu vina slatinskog kraja na temu “Vino i hrana kao lijek”.

“Vino je najkorisnije od svih pića, najukusnije od svih lijekova i najslasnije od svih živežnih namirnica” – tako je tvrdio grčki filozof Plutarh, a o pozitivnom utjecaju vina govore i brojne znanstvene studije.

Uz dobro vino dakako da ide i dobra hrana! Grčki liječnik Hipokrat još je 390 g. prije Krista rekao: “Neka hrana bude vaš lijek, a lijek vaša hrana”. Danas je ova teza vrlo aktualna kada se ljudi ponovno vraćaju hrani vlastitog uzgoja i lokalnog porijekla. Zato će na ovogodišnjoj izložbi vina svoje zdrave proizvode predstaviti Maja Lazić, vlasnica tvrtke Organica Vita iz Vraneševaca koja se bavi ekološkim uzgojem i proizvodnjom sjemenki, hladno prešanih ulja, namaza, proteinskog praha i čajeva.

Također, jedan od najboljih saveznika zdravom življenju je i med, stoga će se izložbi sa svojim slatkim proizvodima pridružiti i Udruga pčelara “Lipa” Slatina koja će posjetitelje informirati o prednostima konzumiranja meda.

Najbolji vinari i ove godine će biti nagrađeni zlatnim, srebrnim i brončanim plaketama, a u ponedjeljak, 27. ožujka 2023., vinarima će stručno mišljenje i savjete dati enologinja Ivana Nemet.

Sljubljivanje dobrih vina i hrane svakako je zavodljiva pozivnica za uživanje na 27. izložbi vina slatinskog kraja u Restoranu Sequoia.
(mf/Izvor: TZG Slatine)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button