DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

26.-ti Memorijalni turnir ”Mirko Adžić i Zoran Joć”

Hrvatski nogometni klub Grabić jučer (nedjelja) je po 26. put zaredom bio organizator Memorijalnog nogometnog turnira posvećenog hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću koji je bio i član kluba.

Izaslanici kluba i Općine Sopje, rodbina i prijatelji u prijepodnevnim satima položili su upaljene lampione i vijence na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Mirka i Zorana na Gradskom groblju u Slatini.

Uoči početka 26. Memorijalnog turnira ”Mirko Adžić i Zoran Joć” prisutnima su se pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice obratili predsjednik HNK Grabić Nedjeljko Benko, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, a turnir je otvorio Antonio Joć, sin Zorana Joća.

Na turniru u velikom nogometu koji je igran na grabićkom nogometnom igralištu, a koje nosi ime Mirka Adžića, nadmetale su se ekipe: NK Standard Nova Šarovka (seniori), NK Standard Nova Šarovka (veterani) i HNK Grabić (seniori). Prvo mjesto zauzela je ekipa seniora Standarda, drugi su bili veterani Standarda, a treći domaćin HNK Grabić. Za najboljeg igrača proglašen je Ivan Santi, najbolji golman bio je Tomo Mihalić, a strijelac turnira bio je Ivan Marinković.

Pehare ekipama, pojedinačne nagrade igračima, te zahvalnice i ostale nagrade uručili su predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, zamjenik načelnika Općine Sopje Željko Janečić,  predsjednik HNK Grabić Nedjeljko Benko i sin Zorana Joća, Antonio. Najznačajnije priznanje ”Grabičko srce” otišlo je u ruke dugogodišnjem sponzoru HNK Grabić, Robertu Vincetiću.

Svoj doprinos Memorijalu i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine”, koji su istrčali svoju 6. Memorijalnu utrku ”Mirko Adžić i Zoran Joć”, od Slatine do Grabića. Prije početka utrke, ”Glasnici” su uz rodbinu odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom Gradskom groblju. Utrku su istrčali: Mario Kovač, Zlatko Milošević, Goran Draksler, Robert Knapić, Božidar Smokrović, Tanita Šantalab, Ivor Miklošević, Veronika Sertić i Nives Halužan uz logističku potporu Pave Tutenova, predsjednika ”Glasnika istine”.

Organizator ovogodišnjeg Memorijala bio je HNK Grabić, dok su pokrovitelji bili Općina Sopje i Udruga HVIDR-a Slatina.

tks(Tekst:D.Fišli; Fotografije: D. Fišli, Ž. Janečić i Glasnici istine)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button