NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

27. Smotra folklora u nedjelju, 28. kolovoza na središnjem gradskom trgu

U prigodi obilježavanja Dana Grada Slatine Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Dika“ Slatina, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatine, u nedjelju, 28. kolovoza 2022., organizira 27. po redu Smotru folklora.

Na ljetnoj pozornici na središnjem gradskom trgu pet kulturno-umjetničkih društava će Slatinčanima i svim posjetiteljima destinacije prikazati svu raskoš narodnih nošnji i bogatu koreografiju uz pjesme i ples – nematerijalno kulturno i povijesno bogatstvo koje smo ovakvim manifestacijama dužni čuvati i njegovati.

Tako će uz domaćine, HKUD „Dika“ Slatina, od 19 sati svoje narodne običaje popraćene pjesmom i plesom prikazati:

  • MKD (Mađarsko kulturno društvo) Népkőr, Osijek
  • KUD „Valentinovo“, Zagreb
  • KUD Ivo Čakalić, Kaptol
  • KUD Podgoračani, Podgorač.

– Ponosni smo na vrijedne članove HKUD „Dika“ Slatina koji su iz godine u godinu posvećeni njegovanju i prikazivanju naše zavičajne baštine, ali i nastojanju da se promiču vrijednosti svih naroda i kultura u cilju čuvanja kulturnih različitosti Republike Hrvatske, – poručuju iz TZG i Grada Slatine.

Nakon Smotre folklora tradicionalno će u organizaciji Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ maratonci dotrčati na Trg sv. Josipa u sklopu projekta „Linijom obrane grada Slatine, a potom će se zabava nastaviti uz koncert Cecilije.
(mf/Izvor: TZG Slatine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button