NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

27. Smotra folklora u nedjelju, 28. kolovoza na središnjem gradskom trgu

U prigodi obilježavanja Dana Grada Slatine Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Dika“ Slatina, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Grada Slatine i Grada Slatine, u nedjelju, 28. kolovoza 2022., organizira 27. po redu Smotru folklora.

Na ljetnoj pozornici na središnjem gradskom trgu pet kulturno-umjetničkih društava će Slatinčanima i svim posjetiteljima destinacije prikazati svu raskoš narodnih nošnji i bogatu koreografiju uz pjesme i ples – nematerijalno kulturno i povijesno bogatstvo koje smo ovakvim manifestacijama dužni čuvati i njegovati.

Tako će uz domaćine, HKUD „Dika“ Slatina, od 19 sati svoje narodne običaje popraćene pjesmom i plesom prikazati:

  • MKD (Mađarsko kulturno društvo) Népkőr, Osijek
  • KUD „Valentinovo“, Zagreb
  • KUD Ivo Čakalić, Kaptol
  • KUD Podgoračani, Podgorač.

– Ponosni smo na vrijedne članove HKUD „Dika“ Slatina koji su iz godine u godinu posvećeni njegovanju i prikazivanju naše zavičajne baštine, ali i nastojanju da se promiču vrijednosti svih naroda i kultura u cilju čuvanja kulturnih različitosti Republike Hrvatske, – poručuju iz TZG i Grada Slatine.

Nakon Smotre folklora tradicionalno će u organizaciji Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ maratonci dotrčati na Trg sv. Josipa u sklopu projekta „Linijom obrane grada Slatine, a potom će se zabava nastaviti uz koncert Cecilije.
(mf/Izvor: TZG Slatine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot