DOGAĐANJANASLOVNICA

25. Memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo”

U ponedjeljak,19.srpnja, polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Ivice Filkovića i Perice Sabo na kozičkom Mjesnom groblju započeo je 25. Memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo”.

Odavanjem počasti Ivici i Perici, polaganjem lampiona i molitvom kod spomenika podignutom njima u čast u Kozicama, memorijal je nastavljen jučer u prijepodnevnim satima. Počast su, uz članove obitelji, odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja, zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić  , predstavnici DVD-a Kozica, te predstavnici hrvatskih branitelja iz Kozica, Nogometnog kluba Kozice i Vijeća Mjesnog odbora Kozice.

U sjećanje na pogibiju dvaju poginulih kozičkih branitelja, održane su igre hrvatskih branitelja na kozičkom nogometnom igralištu koje nosi ime ”Ivica Filković i Perica Sabo”. U ime Grada Slatine prisutne je pozdravio zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, a braniteljima su se još obratili predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić  , u ime domaćina predsjednik NK Kozice Damir Parc, te u ime slatinske HVIDR-e Josip Habl.

 Igre je otvorio predsjednik Vijeće Mjesnog obora Kozice Dario Medved. Hrvatski su se branitelji natjecali u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom.

REZULTATI

Viseća kuglana ekipno:

 1. TO UHDDR Bakić
 2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
 3. HVIDR-a Orahovica

Viseća kuglana pojedinačno:

 1. Petak
 2. Pavić
 3. Lacković

Elektronski pikado ekipno:

 1. TO UHDDR Sladojevci
 2. UHVDDR Slatina
 3. HVIDR-a Orahovica

Elektronski pikado pojedinačno:

 1. Kuzmić
 2. Sekić
 3. Kovač

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:

 1. TO UHDDR Gornji Miholjac 
 2. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
 3. TO UHDDR Sladojevci 

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:

 1. Krahulec
 2. Klement
 3. Ladović 

Memorijalu su se pridružili članovi Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” i građani koji su istrčali memorijalnu utrku Slatina-Kozice. 

Najuspješnijim pojedincima i ekipama odličja i zahvalnice su uručili zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić, predsjednik NK Kozice Damir Parc i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Kozice Dario Medved. 

I ove godine memorijal ”Ivca Filković i Perica Sabo”organizirali su Vijeće Mjesnog odbora Kozice i Nogometni klub Kozice. Memorijal se nastavlja danas, u nedjelju 25.srpnja,u poslijepodnevnim satima(od 15,30 sati) turnirom u velikom nogometu.

(tks,df ; Foto: D. Fišli)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button