KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

223 učenika IOŠ-a iz Slatine sudjelovalo u edukaciji o održivom razvoju

U sklopu projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ u suradnji s Udrugom „O.A.ZA. – Održiva Alternativa Zajednici“ iz Zagreba održano je 17 radionica iz područja održivog razvoja na kojima je sudjelovalo 223 učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Radionice su organizirane pod pokroviteljstvom Volonterskog centra Zagreb koji je i nositelj navedenog projekta.

Teorijske radionice i edukacija o održivom razvoju pod nazivom „Naučimo razvrstati otpad“ i „Kompostiranje“ provedene su u razdoblju od 28. travnja do 7. svibnja 2021. god. u svim razrednim odjelima Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a provela ih je koordinatorica projekta Svjetlana Dupan. Na radionicama su učenici naučili razliku između otpada i smeća, podjelu otpada prema mjestu nastanka, kako razvrstati pojedine vrste otpada, razloge i načine recikliranja, kako pravilno pretvoriti organski otpad u kompost te koja se vrsta organskog otpada može odlagati u kompost, a koja ne.

Praktični dio uređivanja školskog vrta s prenamjenom i recikliranjem starih odbačenih predmeta osmislila je i realizirala voditeljica školskog vrta Ružica Pekar s učenicima 3. razreda zanimanja kuhar, 1. razreda zanimanja konobar i stolar, 3. razreda zanimanja frizer i 2. razreda zanimanja instalater grijanja i klimatizacije. Ispred školske zgrade, u samom centru grada, stvorili su cvjetnu oazu, odnosno pravi gradski urbani vrt u kojemu svi učenici škole rado provode školske odmore i slobodno vrijeme nakon završetka nastave.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina, prof. Svjetlana Dupan)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot