DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

2. Slatinski biser nadmašio prvo izdanje

I drugo izdanje Slatinskog bisera u potpunosti je ispunilo očekivanja. Zahvaljujući trudu i organizatorskim sposobnostima sve uigranijih članova Udruge Motiv konačan proizvod donio je ozarena sretna lica brojnih trkača, rekreativaca, uopće zaljubljenika u prirodu. Donio je i pokoji gram manje prije ulaska u Novu godinu svima njima koji su sudjelovali u ovoj utrci, a naravno donio je i još jednu lijepu promociju turističke ponude Slatine što je i jedan od zacrtanih ciljeva i postulata sada već etablirane i nadaleko poznate družine Motivaca.

Osim Slatinčana zahvaljujući poznanstvima spomenutih Motivaca i na ovaj Slatinski biser pristigli su trkači iz prijateljskih im udruga iz Belišća, Virovitice, Slavonskog Broda, Osijeka, …, i svi su odreda podigli visoko palac gore odajući priznanje svojim domaćinima i slatinskoj gostoljubivosti na još jednom sjajno odrađenom poslu.

Tradicionalno pripomogla je i Turistička zajednica prepoznavši ovaj događaj kao veliki plus i krasnu razglednicu odnosno pozivnicu svima izvan našeg grada koji se još nikad nisu imali prilike upoznati s prekrasnom prirodom i  poznatom gostoljubivošću Slatine. Slatinski biser  i ove je godine na veliko osobno zadovoljstvo  kao glavni sponzor podupro i Ivan Halas vlasnik vinarije Stari podrum po čijem poznatom pjenušcu ova utrka i nosi ime.
Kao i prošle godine, osim glavnim nagradama za pobjednike utrke  vlasnik vinarije, inače jedan od redovnih donatora svih slatinskih humanitarnih akcija i danas se novčanom donacijom pridružio trkačima koji su za obitelj Rogović prikupili 3 155 kuna.
Nagrade prvoplasiranima dodijelili su upravo Ivan Halas i direktorica Turističke zajednice Vanja Lazić, a cijelu je ovu veselu feštu na prekrasnoj lokaciji vidikovca ponad Slatine vodila predsjednica Motivaca Marika Marić zahvalivši još jednom svima na dolasku, sponzorima na nagradama, svojoj brojnoj ekipi na marljivo odrađenim zadacima kako bi sve bilo na visini zadatka, ali i svima onima koji su svojim novčanim prilozima  barem malo uljepšali ove blagdanske dane obitelji Rogović.

Što se same utrke tiče kod muškaraca je pobjedu odnio fantastični Damir Kligl član Baraber Extreme teama iz Belišća. Lanjski pobjednik Darko Dolovski ovog se puta morao zadovoljiti drugim mjestom, a najmlađi iz tog najbržeg terceta Danijel Dunković uzeo je broncu.
Spomenut ćemo i slatinskog ultramaratonca Gorana Drakslera na četvrtom mjestu, ne toliko zbog rezultata već kako bi mu čestitali na još jednoj sjajnoj sportskoj godini sa bezbroj istrčanih utrka, memorijalnih i klasičnih maratona, uopće sa ogromnim brojem pretrčanih kilometara diljem svih krajeva Hrvatske.

Kod djevojaka prva je dionicom dugom 4 000 metara proletjela višestruka nositeljica titule najbolje sportašice grada Doroteja Santi. Druga je bila renomirana osvajačica brojnih medalja sa natjecanja diljem Lijepe naše Danijela Černić iz Osijeka dok je treću stepenicu pobjedničkog postolja zaposjela Vanja Knežević.
Valja pohvaliti i društvo iz ciljne ravnine, navijače, volontere i posjetitelje, koji su bučnim odobravanjem i navijanjem dočekivali sve natjecatelje, njih ukupno 68,  kako one najbrže, a tako i one koji su barem šetnjom odlučili podržati ovaj lijepi slatinski događaj.
Na kraju svi su oni zajedno u pitoresknom ambijentu slatinskih vinograda nazdravili Slatinskim biserom Novoj nadamo se još uspješnijoj godini,  pozdravivši staru i sve ono što nam je dobrog donijela u posljednjih 365 dana još jedne Motivirane godine.
(dj/Foto: Damir Jukić i Hrvoje Stoponja)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button