DOGAĐANJANASLOVNICAUncategorized

2. slatinska generacija ekonomaca proslavila 60. obljetnicu mature

Ovoga vikenda u restoranu Stari podrum u Slatini održana je 60. obljetnica mature 2. slatinske generacije ekonomaca. Bila je to generacija maturanata školske 1963./1964. godine kada je slatinska srednja škola imala dva razreda ekonomije sa po 25 učenika čiji su razrednici bili Branko Šimunović i Nikola Janečić.

Organizator proslave 60. obljetnice mature bio je Slatinčanin Tomo Grahovac, također ekonomac te generacije koji je istaknuo kako se ovakve obljetnice organiziraju svakih pet godina.

– Iako u malom broju, drago mi je što smo se uspjeli okupiti i na ovoj 60.-oj obljetnici, – istaknuo je Grahovac te izrazio žaljenje što ih je na obljetnicama svaki puta sve manje, ali to je i razumljivo jer, kako je rekao, to je generacija koja sada ponosno nosi 80-ak godina na svojim leđima i čije je zdravlje, svakog ponaosob, na svoj način narušeno. Mnogi su na žalost preminuli, a dosta ih se i „razasulo“ po Hrvatskoj i svijetu tako da nisu uvijek u mogućnosti doći u Slatinu.

Tijekom njihovih okupljanja zaiskri i po koja nostalgična suza onih koji se nakon niza godina ponovno vrate u svoj rodni kraj. Uz stare fotografije razgovara se o prošlim danima, jer svi se još dobro sjećaju dogodovština iz školskih klupa. Prilika je to i za ponovna upoznavanja gdje se svi redom ponose svojom djecom i unucima.

– Današnja djeca imaju više slobode, tih godina kada smo se mi išli u školu školstvo je bilo poprilično strogo s više discipline, ali smo svi mi unatoč odličnom uspjehu u školi imali i svoje trenutke nestašnosti.
Pojedini su od naše generacije nastavili školovanje i završili na visokim pozicijama, ali mogu reći da je cijela generacija uspješna u životu, svako u svom poslovnom, ali i privatnom okruženju, – ispričao nam je Tomo Grahovac.

(Tekst: Mihaela Feldi; Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button