DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

2. dječju smotru folklora “Djeca sa sela u kolu su vesela” posjetilo tristotinjak djece

U nedjelju 14. travnja 2024. s početkom u 16 sati u Hrvatskom domu u Voćinu održala se druga dječja smotra folklora “Djeca sa sela u kolu su vesela”.

Nakon uvodnog pozdravnog govora načelnika općine Voćin, Predraga Filića, uslijedili su nastupi čak osam folklornih skupina iz Virovitičko-podravske županije i ostalih županija. Ova manifestacija namijenjena je prezentaciji dječjih folklornih pjesama i plesova s ciljem očuvanja tradicije i prezentacije svoga zavičaja. Interes za ovom manifestacijom bio je iznimno visok, govori i činjenica da je na pozornici nastupilo tristotinjak mladih folkloraša.

Na dječjoj smotri su nastupili: KUD “Mikleuš” – Mikleuš, KUD “Čačinci” – Čačinci, KUD “Dugo selo” – Dugo Selo Lukačko, KUD “Seljačka sloga ” – Špišić Bukovica, KUD “LIPA” – Nova Bukovica, KUU “Suhopolje” – Suhopolje
KUD “Slavonija” – Jakšić, KUU “Voćin” – Voćin

Cijeli program odvio se u organizaciji Kulturno umjetničke udruge “Voćin”, Turističke zajednice područja Vrata Papuka, te pod pokroviteljstvom Općine Voćin i Zaklade Hrvatska za djecu. (mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button