CRNA KRONIKANASLOVNICA

Sa 2.73 promila na bicikl! Utvrđeno 505 prekršaja, 55 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

SAŽATAK AKTIVNOSTI  U PROMETU OD  PROTEKLOG TJEDNA

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 7 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama i 5 s materijalnom štetom. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe lako ozlijeđene; pješak i putnik u osobnom automobilu.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 505 prekršaja, od kojih 55 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 147 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 26 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,73 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 46 godina koji je upravljao vozilom u Pitomači u ponedjeljak oko 16,30 sati.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona je uhićeno 7 osoba, od kojih 6 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola.

Akcije

U petak, 24. ožujka 2017. godine u poslijepodnevnim i večernjim satima su na području Postaje prometne policije Virovitica i Policijske postaje Slatina provedene akcije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i brzine kretanja vozila. U provedbi akcija je ukupno izvršen nadzor 71 sudionika u prometu i kod njih je utvrđeno i sankcionirano 55 prekršaja, od kojih 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom.

Policijska uprava virovitičko-podravska

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button