NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

13. prosinca u Voćinu 10. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije

Sutra, 13. prosinca 2018. godine u svetištu „Gospe Voćinske” u Voćinu održat će se 10. po redu hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije, a s posebnim pijetetom nakon 27 godina prema 47 žrtava stradalih 13. prosinca 1991. godine od strane agresora.

Organizator je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a suorganizatori Virovitičko-podravska županija, Općina Voćin i Slatinska banka d.d.

Organizatori i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, pozivaju sve Vas, posebno hrvatsku vojsku i policiju te braniteljsku populaciju da dođu i sudjeluju u hodnji u što većem broju, u Voćinu, mjestu najvećeg stradanja u Domovinskom ratu nakon Vukovara i Škabrnje.

Izrađena je karta polazaka hodočasnika iz tri pravca s programom i vremenom aktivnosti jer ove se godine očekuje dolazak preko 5000 hodočasnika iz cijele Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Dođite i Vi i sudjelujete u hodnji hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije s početkom u 9,45 sati.

Tijekom hodnje hrvatski vojnici, policajci i branitelji, nosit će 50 hrvatskih stjegova te zavjetne svijeće pod geslom “Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi”, u znak pijeteta prema Voćinskim žrtvama. (mf)

Kontakt osobe:

Ilija Nikolić – 0995105662 predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina, izvoditelj hodnje

Mato Bubaš – 098315229 predsjednik ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, organizator

Simodejan Perić – 0995318385 pročelnik u Općini Voćin, protokol komemoracije

El. Ivan Ereiz – 0953737606 upravitelj župe i svetišta „Gospe Voćinske“, pokorničko-molitvena procesija i sveta misa

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button