DOGAĐANJANASLOVNICA

Održana treća po redu Memorijalna biciklistička vožnja Orahovica – Vukovar

12. Studenog se održala treća po redu Memorijalna biciklistička vožnja Orahovica – Vukovar.

Prvotna ideja o ovoj biciklističkoj vožnji je krenula od Dražena Šafara i njegovih kolega. Željeli su tom vožnjom odati počast svojim kolegama suborcima 132. brigade i Pave Vukelića – Paje, koji je bio brigadir Hrvatske vojske i junak Domovinskog rata i 15. studenog se obilježava 9 – ta obljetnica njegove smrti. Ujedno su željeli odati počast i svim drugim suborcima i žrtvama Vukovara. U protekle dvije godine ova biciklistička vožnja, koja je krenula spontano, ali sa željom i srcem prerasla je u pravu karavanu.

U jutarnjim satima 12. studenog 18 biciklista je krenulo iz centra Orahovice. Sudionici vožnje su bili biciklisti iz Virovitice, Slatine, Čačinaca, Orahovice, Đurđenovca, Našica i Osijeka.

– Na Klisi nam se pridružuju motociklisti Moto kluba “Golubica” iz Vukovara tako da je naša kolona bila podugačka. Svi zajedno stajemo na Trpinjskoj cesti, kod tenka i palimo svijeće u počast žrtvama Vukovara. Također smo položili vijence i zapalili svijeće i na Memorijalnom groblju gdje nam se pridružio i predstavnik Grada Vukovara – govori nam Dražen te napominje kako su se potom svi zajedno uputili put Bogdanovaca gdje su zajedno sa predstavnicima Općine Bogdanovci i braniteljskim udrugama također položili vijence i zapalili svijeće u počast poginulim braniteljima i žrtvama. U mjesnom domu u Bogdanovcima je za ovu priliku za sve učesnike upriličena svečana večera i druženje.

– Ako pitate bilo koga od nas da li nam je bilo teško, svatko će reći da nije jer to radimo srcem, zato se vožnja i zove “Srcem za heroje”. U ove tri godine se skupilo nas podosta i vjerujem da će nas do godine biti još više. Nismo znali da će priča toliko “rasti”, ali priznajemo da nam je drago što su ljudi to prepoznali. Posebno bi se zahvalio Ministarstvu branitelja, kao glavnom pokrovitelju, te Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Orahovici koji su se pobrinuli da nam put prođe što lakše i sigurnije. Također se zahvaljujem svim ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova naša Memorijalna vožnja održi.
Ovom gestom odajemo počast svim poginulim braniteljima, žrtvama i našim suborcima. To je najmanje što možemo učiniti da se pamte njihova djela i njihovi životi – rekao nam je za kraj Dražen Šafar.
(Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button