KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

12 novinara i predstavnika turističkih agencija VPŽ posjetili Zavičajni muzej Slatina

U sklopu Studijskog putovanja novinara i predstavnika turističkih agencija Virovitičko-podravskoj županije jučer je Turistički ured Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije organizirao posjet Zavičajnom muzeju Slatina u ime kojega je sve okupljene pozdravio pomoćnik direktora Josip Mikolčić.

Na studijskom putovanju sudjelovalo je 12 novinara i predstavnika turističkih agencija, a cilj je upoznati ih s novim proizvodom imena „Plemićka ruta“ u sklopu projekta Centra za posjetitelje – Dvorac Janković.
U pratnji novinara i predstavnika turističkih agencija slatinski Zavičajni muzej posjetila je i predstavnica Ureda župana Virovitičko-podravske županije Helena Hegediš, kao i direktorica i djelatnik Turističke zajednice grada Slatine Vanja Lazić i Hrvoje Valpovac.
Posjetitelji su pogledali izložbu „Slatinski biser“ – pjenušac vlastelina Schaumburg Lippe, o kojoj je govorila kustosica Zavičajnog muzeja Slatina Martina Gavran, a potom su obišli stalni postav muzeja kroz koji ih je proveo kustos Srđan Đuričić.

Po obilasku, posjetitelji su imali prigodu kušati pjenušce vinarije Stari podrum vlasnika Ivana Halasa koji im je tom prigodom pojasnio posebnosti Slatinskog bisera te njegovu proizvodnju.
Uz pjenušac posjetitelji su kušali i slastice svjetski poznate slastičarske šampionke Sandre Jadek.
(Mihaela Feldi/Foto: Zavičajni muzej Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org