NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

11. studenoga u Slatini Glazbeno-edukativna priredba protiv nasilja među mladima pod nazivom „Budi čovjek“

Grad Slatina u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravske županije, Pučkim otvorenim učilištem Slatina i slatinskim osnovnim i srednjim školama organizira Glazbeno-edukativnu priredbu protiv nasilja među mladima pod nazivom „Budi čovjek“ s ciljem podizanja praga tolerancije među mladima. Priredbu priprema i izvodi Društvo Zvuk svjetlosti iz Zagreba.

Priredba će se održati u ponedjeljak 11. studenoga u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina s početkom u 12,00 sati, a na nju su pozvani učenici 8. razreda osnovnih škola, kao i učenici 1. razreda srednjih škola te svi ostali zainteresirani mladi.

Do sada je Društvo Zvuk svjetlosti u svojih deset godina postojanja organiziralo i iniciralo brojne priredbe diljem Hrvatske na kojima je sudjelovalo više od 50.000 djece i mladih, a jedna od priredbi je bio i talent show ,,Talentom protiv nasilja”.
Ova priredba je osmišljena kako bi se dala nova prilika mladima koji imaju problem s delikvencijom. Ponekad neprimjereno nazivan „Popravni Dom“ zapravo je mjesto u kojemu djeca i mladi pokušavaju pronaći ispravan novi put kroz život uz potporu odgajatelja i stručnog osoblja Doma.
Među njima su i odgajatelji koji su nagovorili mladića, heroja ove priče, Edvarda Abazija da se prijavi na talent show, na kojemu je na kraju i pobijedio. Edvard je sada okrenut leđima nekim starim izborima, ponosno korača pravilnim putevima te je savršen primjer za mlade koji se tek pronalaze.

Edi je uključen u priredbu „Budi čovjek“ u svojstvu naratora koji opisuje svoj život prije i u Domu te time ukazuje djeci i mladima na ozbiljnost i posljedice nasilja i patološkog devijantnog ponašanja.
Priredba se sastoji od uvodnog dijela u kojemu se učenici upoznaju s radom Društva, kome se obratiti ili prijaviti nasilje te zatim slijedi Edi i njegovo izlaganje, a na kraju slijedi glazbeni dio grupe Adastra i Edija.(mf)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button