Home / NAJAVE DOGAĐANJA / 11. studenoga u Slatini Glazbeno-edukativna priredba protiv nasilja među mladima pod nazivom „Budi čovjek“
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

11. studenoga u Slatini Glazbeno-edukativna priredba protiv nasilja među mladima pod nazivom „Budi čovjek“

Grad Slatina u suradnji s Policijskom upravom Virovitičko-podravske županije, Pučkim otvorenim učilištem Slatina i slatinskim osnovnim i srednjim školama organizira Glazbeno-edukativnu priredbu protiv nasilja među mladima pod nazivom „Budi čovjek“ s ciljem podizanja praga tolerancije među mladima. Priredbu priprema i izvodi Društvo Zvuk svjetlosti iz Zagreba.

Priredba će se održati u ponedjeljak 11. studenoga u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina s početkom u 12,00 sati, a na nju su pozvani učenici 8. razreda osnovnih škola, kao i učenici 1. razreda srednjih škola te svi ostali zainteresirani mladi.

Do sada je Društvo Zvuk svjetlosti u svojih deset godina postojanja organiziralo i iniciralo brojne priredbe diljem Hrvatske na kojima je sudjelovalo više od 50.000 djece i mladih, a jedna od priredbi je bio i talent show ,,Talentom protiv nasilja”.
Ova priredba je osmišljena kako bi se dala nova prilika mladima koji imaju problem s delikvencijom. Ponekad neprimjereno nazivan „Popravni Dom“ zapravo je mjesto u kojemu djeca i mladi pokušavaju pronaći ispravan novi put kroz život uz potporu odgajatelja i stručnog osoblja Doma.
Među njima su i odgajatelji koji su nagovorili mladića, heroja ove priče, Edvarda Abazija da se prijavi na talent show, na kojemu je na kraju i pobijedio. Edvard je sada okrenut leđima nekim starim izborima, ponosno korača pravilnim putevima te je savršen primjer za mlade koji se tek pronalaze.

Edi je uključen u priredbu „Budi čovjek“ u svojstvu naratora koji opisuje svoj život prije i u Domu te time ukazuje djeci i mladima na ozbiljnost i posljedice nasilja i patološkog devijantnog ponašanja.
Priredba se sastoji od uvodnog dijela u kojemu se učenici upoznaju s radom Društva, kome se obratiti ili prijaviti nasilje te zatim slijedi Edi i njegovo izlaganje, a na kraju slijedi glazbeni dio grupe Adastra i Edija.(mf)

x

Check Also

Niti kiša nije mogla zaustaviti veselo slatinsko Martinje

Bez obzira na poprilično loše vremenske prilike danas je na slatinskom Vidikovcu održano tradicionalno Martinje, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org