KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

10. slatinska mala scena POU Slatina očarala publiku predstavom Vuk i sedmi kozlić u čak tri izvedbe

Budući da je najavljena predstava Gospođica neću Scene Gorica otkazana zbog bolesti glumaca danas je brzom intervencijom ravnateljice POU Slatina Danijele Fabric Fabijanac u Slatini gostovala Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda s predstavom Vuk i sedmi kozlić.

Predstava je u sklopu 10. slatinske male scene koju je i ove godine organiziralo Pučko otvoreno učilište Slatina uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Slatine, odigrana u tri termina za učenike razredne nastave slatinskih osnovnih škola Eugena Kumičića i Josipa Kozarca, te OŠ Davorin Trstenjak iz Čađavice i OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice.

Klasičnu bajku „Vuk i sedam kozlića“ u ova recesijsko inflacijska vremena Kazališna družina „Ivana Brlić-Mažuranić“ iz Slavonskog Broda smanjila je na Vuka i jednog Kozlića u skladu s nametnutim nam mjerama štednje.

Komedija je smještena u prostor sudnice, čime se automatski žanr promijenio u tragikomediju, a pred Sutkinju je stavljena vječna dilema između krivca i žrtve. No, kako je to u našem krivosuđu uobičajeno, stvari se nikada ne odvijaju onako kako smo zamislili.

– U ovoj predstavi odlučili smo se zaigrati s motivom „kazališta u kazalištu“ pa tako oba naslovna lika imaju priliku iznijeti svoju verziju priče a našu dragu dječju publiku podsjećamo kako se ne može nekažnjeno lagati i izmišljati pa čak ni pod okriljem mašte. Kombinacijom klasične glume i predmetnog lutkarstva, kazališna družina IBM predstavlja vam sudski slučaj i skandal proljeća… ovaj, stoljeća, – istaknuo je režiser Mario Kovač u najavi predstave, te uz edukativnu poruku djeci prepustio da sami odluče Tko je kriv?

U predstavi je Vuka zaigrao Matej Safundžić, sutkinju Darija Vlajnić, a Kozlića Valentina Srnojević.

Djeca su bila oduševljena predstavom i s veseljem, te popriličnom „grajom“ sudjelovala u istoj tako da je Sutkinja često morala lupati čekićem o stol kako bi uspostavila mir u „sudnici“.

Slatinska mala scena 24. listopada od 11 sati donosi predstavu Postolar i vrag Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca.

Sljedećeg dana, 25. listopada na rasporedu je predstava Sve 5 Kazališne družine Smješko iz Zagreba koja će se igrati tri puta, od 9, 10:30 i 12 sati, dok je 7. studenog od 12 sati na rasporedu predstava Antički underground: Laž, istina i mit Kazališta Virovitica.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button