DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

1. Memorijalni polumaraton za poginule hrvatske branitelje općine Špišić Bukovica

U povodu Dana općine Špišić Bukovica i blagdana svetog Ivana Krstitelja, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ u suradnji s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Špišić Bukovica organizirala je 1. Memorijalni polumaraton u spomen na 21-og poginulog hrvatskog branitelja s područja općine Špišić Bukovica.

Memorijal je održan pod pokroviteljstvom Općine Špišić Bukovica u petak, 23. lipnja, a nastao je na inicijativu virovitičkog „Glasnika istine“ Željka Lukačevića koji je rodom iz Bušetine.

Memorijalni polumaraton trčao se sa startom u Okrugljači preko Bušetine, Lozana i Vukosavljevice do kapelice Kraljice mira u Špišić Bukovici u duljini od 21,3 km.

Na samom startu u Okrugljači pozdravnim riječima svim sudionicima ovog polumaratona kao i nazočnima obratili su se inicijator ovog memorijalnog polumaratona Željko Lukačević, predsjednik Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pavo Tutenov, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Špišić Bukovica Ivan Vuković, te predsjednik Vijeća mjesnog odbora Okrugljača Darko Bartolić.

Tijekom rute trčanja sudionici polumaratona zastajali su ispred spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja u Bušetini gdje su ih dočekali mještani Bušetine i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Bušetine, potom u Lozanu i Vukosavljevici, te su im simboličnim paljenjem svijeća odali počast.

Na ciljnom odredištu u Špišić Bukovici kod kapelice Kraljice mira sudionike ovog prvog memorijalnog polumaratona dočekali su načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler i župnik Župe sv. Ivana Krstitelja vlč. Krunoslav Siroglavić koji je predvodio molitvu u spomen na poginule hrvatske branitelje općine Špišić Bukovica.

Uz članove Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Željka Lukačevića, Pavu Tutenova, Maria Kovača, Zlatka Miloševića, Roberta Knapića i Gorana Drakslera, sudjelovali su i virovitički maratonci Damir Brcković, Damir Gelenčer i Christian Hrvoić, te Dario Lebinec iz Okrugljače i najspremnija hrvatska vojnikinja 2022. godine Ana Antolić iz Špišić Bukovice.

Logistička podrška trkačima bili su Ivan Vuković, Božidar Rešetar i Marinko Ivanković, članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Špišić Bukovica te Ivana Novak članica Udruge „Glasnici istine“.
(mf/Izvor: Glasnici istine; Tekst: pt; Foto: mk, in)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button