NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

˝Glasnici istine˝ i ZUiČ HVIDR-a VPŽ organiziraju 2. biciklistički maraton ˝Crveni fićo˝ Slatina-Osijek u nedjelju, 27. lipnja

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” u suradnji sa Zajednicom udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, u nedjelju 27. lipnja organizira 2. biciklistički maraton imena ˝Crveni fićo˝ koji će se voziti od Slatine do Osijeka.

Biciklistički maraton se organizira u povodu Dana osječkih branitelja u spomen na sve poginule hrvatske branitelje u obrani grada Osijeka, te u spomen na 27. lipnja 1991. godine kada je tenk bivše JNA pregazio Crvenog fiću. Događaj je to koji je nagovijestio daljnja zbivanja, ne samo u Osijeku, već agresiju bivše JNA na prostoru cijele Republike Hrvatske. Tako je mali crveni fićo postao simbolom grada Osijeka.

Biciklistički maraton će izvesti članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ˝VBR˝, a start je u nedjelju 27. lipnja u 8 sati ispred Gradske uprave u Slatini gdje će se također odati počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata.

Cilj je u 13 sati u Osijeku kod umjetničke instalacije ˝Crveni fićo˝.
(mf, Glasnici istine)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button