DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

˝Come Back˝ Gorana Drakslera u stilu!

Nakon nekoliko mjeseci stanke zbog povrede koljena na dugoprugaške ultraške staze vratio se slatinski ultramaratonac, „čovjek od čelika“ Goran Draksler.

Naime, samo nakon 30-ak dana od operacije koljena Draksler je 1. veljače istrčao sa svojim „Glasnicima istine“ memorijalnu utrku „Maslenica“, Islam Latinski -Novigrad u duljini od 17 km, dva mjeseca od operacije 26. veljače istrčao je zahtjevni Splitski maraton, a točno 72 dana od operacije proteklog je vikenda u Slavonskom Brodu istrčao i 50 km na Polojskoj ultri.

Slatinski „čovjek od čelika“, kako su ga mediji prozvali, nakon što je 2. listopada 2021. godine kao treći Hrvat u povijesti istrčao Ultrabalaton u duljini od 221 kilometar, odnosno krug oko mađarskog jezera Balaton vratio se „u svom stilu“ te nagovijestio kako i ove godine možemo očekivati njegova velika ostvarenja na duge staze.

Na tom tragu Draksler se prijavio na najdužu cestovnu utrku u Hrvatskoj, supermaraton Zagreb-Čazma u duljini od 61 km koja će se održati 26. ožujka, a koju je do sada istrčao već sedam puta.

Podsjetimo, ovaj najveći ultramaratonac s područja Virovitičko-podravske županije pored istrčanih  Ultrabalatona i Supermaratona Zagreb-Čazma ima u svojim nogama i etapni ultramaraton Zagreb-Vukovar 344 km, memorijalni ultramaraton Vukovar-Srebrenica, osam puta je „Drax“ istrčao „stotku“ – utrke na 100 km, zabilježio je i 24 maratona, 137 polumaratona te na što je posebno ponosan i 237 memorijalnih utrka posvećenih poginulim hrvatskim braniteljima koje trči kao član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“.

Slatinska javnost zasigurno pamti i „24 sata s Goranom Drakslerom“ kada je 23. svibnja 2020. godine na pomoćnom igralištu NK Slatine istrčao preko 152 km u vremenskom roku od 24 sata u čemu je imao podršku Grada Slatine, brojnih građana, djece, radnih kolega, maratonaca, medija te dakako svoje obitelji i „Glasnika istine“.

Prema svemu sudeći od slatinskog „čovjeka od čelika“ možemo očekivati i nadalje duge kilometre i velika ostvarenja, a u iščekivanju istih poželjet ćemo mu dobro zdravlje i utrke bez povreda.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt/Foto: facebook)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button