Home / DOGAĐANJA / Župni Caritas prikupio osamdeset paketa hrane i oko 7.000 kuna

Župni Caritas prikupio osamdeset paketa hrane i oko 7.000 kuna

Župni Caritas slatinske Župe svetog Josipa od 18. veljače do 31. ožujka provodio je korizmenu dobrotvornu akciju pod nazivom „Budi čovjek“. U crkvi ispred pokrajnjih oltara za trajanja akcije bile su postavljene kasice za novčane donacije i „košare dobrote“, u koje su vjernici mogli donositi namirnice.

Bilo je to prikupljanje pomoći namijenjene najpotrebitijim obiteljima i pojedincima u gradu, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Uz pomoć dobrih ljudi, Caritas je prikupio i podijelio više od osamdeset paketa hrane. Župnik vlč. Dragan Hrgić kaže donacije pristigle i iz nekoliko slatinskih poduzeća. Prikupljeno je i oko 7.000 kuna, a tim novcem obiteljima je pomognuto plaćanjem struje ili nabavkom drva za ogrjev.

Akcijom smo željeli promicati djelotvornu kršćansku ljubav prema najpotrebitijima, kako bismo im uljepšali uskrsne dane i barem malo olakšali život, jer pomaganje drugima je nešto što nas ispunja iznutra i čini ljudima, kaže župnik Hrgić.

x

Check Also

Oliveru Jukiću treće mjesto na natječaju ”Slavko Kolar”

Posljednjeg dana manifestacije Dani Slavka Kolara (30.11.) koju godinama tradicionalno organizira Gradska knjižnica Slavka Kolara ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org