Home / NASLOVNICA / Županijska liga po prvi put na Dravi

Županijska liga po prvi put na Dravi

U organizaciji Športsko ribolovne udruge „Klen“ Slatina održano je 23.08.2015. četvrto od ukupno pet kola županijske lige Virovitičko-podravske županije u lovu ribe udicom na plovak. Posebnost ovoga kola je ta što se županijska liga po prvi puta od svog osnutka 2009. održala na rijeci Dravi. Domaćin ŠRU „Klen“ Slatina pripremio je natjecateljsku stazu kod mjesta Sopje u blizini poznatog kupališta, a kod pripreme staze uvelike je pomogla i Općina Sopje na čelu s načelnikom Josipom Granjašom.

Kiša koja je padala nekoliko dana prije održavanja natjecanja zamutila je vodu, ali to nije omelo natjecatelje da postignu dobre rezultate. Po lijepom i sunčanom vremenu natjecanje je počelo u 10 i završilo u 14 sati, nakon čega je uslijedilo vaganje ulova i proglašenje rezultata.

Od samog početka natjecanja izdvojila su se četvorica natjecatelja koja su na kraju osvojila i medalje u svojim sektorima. Tako je u A sektoru uvjeljivu pobjedu odnio Jovica Beneš iz ekipe „Mrena“ Gornji Miholjac koji je za 4 sata ulovio 11.220 grama ribe. U B sektoru također uvjerljivu pobjedu odnio je Adrijano Idek iz ekipe „Klen“ Slatina sa ulovljenih 14.780 grama ribe, dok je u C sektoru bila neizvjesna borba za prvo mjesto između Željka Vilka iz ekipe „Klen“ Slatina i Kristiana Šaraboka iz ekipe „Mrena“ Gornji Miholjac. Na kraju je vaga pokazala da je Kristian Šarabok sa ulovljenih 5.940 grama ribe bio uspješniji i zasluženo osvojio prvo mjesto u C sektoru.

Ekipnu pobjedu odnijela je ekipa „Mrena“ iz Gornjeg Miholjca ispred drugoplasirane ekipe iz Virovitice i trećeplasirane ekipe „Šaran“ Bakić. Sportsko ribolovno natjecanje završeno je zajedničkim ručkom koji je ponovno izvrsno pripremio glavni kuhar i član ŠRU „Klen“ Slatina Bogdan Jarić. (A. I.)

Pojedinačni rezultati po sektorima:

A sektor

 1. Jovica Beneš, Mrena Gornji Miholjac 220 g
 2. Mladen Rakarić, Greda Pitomača 845 g
 3. Ivan Rakocija, Virovirica Virovitica 685 g

B sektor

 1. Adrijano Idek, Klen Slatina 870 g
 2. Branimir Resner, Virovitica Virovitica 385 g
 3. Krunoslav Mikić, Šaran Bakić 330 g

C sektor

 1. Kristian Šarabok, Mrena Gornji Miholjac 940 g
 2. Željko Vilk, Klen Slatina 995 g
 3. Tihomir Hološ, Linjak Zdenci 340 g

Ekipni plasman:

 1. Mrena Gornji Miholjac 9 bodova, 17.840 g
 2. Virovitica Virovitica 9 bodova, 4.370 g
 3. Šaran Bakić 12 bodova, 3.920 g
x

Check Also

STOTI ROĐENDAN KINOPRIKAZIVAČKE DJELATNOSTI – 100 godina kinematografije u Slatini: Od drvenih stolica do udobnih fotelja

Filmovi su se prikazivali vikendom. U početku su to bili nijemi filmovi koje je na ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org