Home / OPĆINE / Župan Tolušić i načelnik Rončević ugostili Kseniju Dugaju i Anitu Cvetinčanin

Župan Tolušić i načelnik Rončević ugostili Kseniju Dugaju i Anitu Cvetinčanin

Župan Tomislav Tolušić i načelnik Čađavice Mirko Rončević ugostili Kseniju Dugaju i Anitu Cvetinčanin – najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije

IMG_7409Povodom obilježavanja Dana županije organiziran je Izbor za najuzorniju seosku ženu Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu. Cilj projekta bio je skretanje pozornosti društva na doprinos seoske žene održavanju i oživljavanju ruralnih područja, kao i njihovu ulogu u afirmaciji i podizanju kvalitete života na hrvatskom selu.

Tročlano povjerenstvo odabralo je 29. kolovoza u sklopu sajam agro proizvoda i opreme Agroexpo, tri žene s ruralnih područja županije koje itekako zaslužuju nositi titulu uzorne seoske žene. Riječ je o Kseniji Dugaji r. Smoljanec i Aniti Cvetinčanin r. Martinčević iz Čađavice te Vesni Klemenčić iz Dinjevca. Iste će, uz Vesnu Klemenčić iz Dinjevca, biti predstavnice Virovitičko-podravske županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2015. godinu, koji će se ove godine održati 10. listopada u mjestu Đurići, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Gospođu Kseniju Dugaju i gospođu Anitu Cvetinčanin iz Čađavice ugostili su u srijedu, 10. rujna u prostorijama Općine Čađavica, župan Tomislav Tolušić i načelnik Mirko Rončević. Primanju je prisustvovao i Ivan Dugaja, novopečeni nacionalni prvak u oranju konjima.

Buduće predstavnice naše županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, osim što brinu za svoja seoska imanja i domaćinstva, redovito nalaze vremena i za određene aspekte društvenog i kulturnog života te tako daju svoj doprinos zajednici.

Gospođa Anita i gospođa Ksenija upoznale su nas onim čime se bave i zbog čega zapravo i jesu izabrane za najuzornije seoske žene naše županije. Drago mi je što je prisutan bio i gospodin Ivan Dugaja, novi prvak Hrvatske u oranju konjima i ujedno predsjednik Udruge uzgajivača hladnokrvnih konja Čađavica, jer su se tako u isto vrijeme i na istom mjestu našli ljudi koji drže do tradicije svoga kraja, ali i naše Županije – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Vrijedne seoske žene pohvalio je i načelnik Rončević:

Obje gospođe su obiteljske žene koje žive na poljoprivrednom gospodarstvu i vrijedno rade u poljoprivredi. Također, vremena nalaze i za rukotvorine i članice su KUD-a iz Čađavice. Ovaj sastanak bio je prilika da se dogovorimo kako će predstojećem državnom Izboru za najuzorniju seosku ženu Hrvatske predstavljati našu Županiju – rekao je Mirko Rončević.

Župan Tomislav Tolušić dao je podršku i uzornim seoskim ženama i Ivanu Dugaji uz želju da nastave sa svojim radom i djelovanjem te održavanjem tradicije i kulture življenja na selu.

x

Check Also

Oliver Jukić je novi/stari dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici

Oliver Jukić ponovno je izabran za dekana Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org