Home / NASLOVNICA / Završetkom energetske obnove Područne škole Josipovo učenici dobili bolje uvjete za rad

Završetkom energetske obnove Područne škole Josipovo učenici dobili bolje uvjete za rad

Završetkom energetske obnove zgrade Područne škole u Josipovu, koja se nalazi pri Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, stvoreni su bolji uvjeti za boravak djece u učionicama, koja će, ako se trenutna situacija u svezi s pandemijom koraonavirusa popravi, u nju krenuti 11. svibnja.

Energetskom obnovom školske zgrade u Josipovu, u općini Sopje, obuhvaćeni su radovi zamjene vanjske stolarije, toplinske izolacije stropa prema negrijanom tavanu, toplinske izolacije vanjskih zidova, radovi izvedbe novoga krovišta, te ugradnje energetski učinkovitijeg sustava grijanja i termostatskih radijatorskih ventila.

Sada, nakon završetka projekta, ušteda toplinske energije iznosit će 63,41 posto, bit će smanjena razina štetnih emisija CO2 u okoliš i korisnicima škole će se osigurati kvalitetan prostor te zdravije okruženje i ugodniji uvjeti rada.

Izvođač radova bila je tvrtka Bistra d.o.o iz Đurđevca, a stručni nadzor provodila je tvrtka KING Art Studio d.o.o. iz Virovitice. Nositelj projekta bila je Virovitičko-podravska županija, a napisala ga je županijska Agencija za regionalni razvoj VIDRA. Ukupna vrijednost projekta je 514.608,75 kuna, a nepovratna sredstva iznosila su 190.080,20 kuna.

Novouređenu zgradu Područne škole Josipovo obišao je općinski načelnik Berislav Androš.

– Završetkom energetske obnove zgrade Područne škole u Josipovu, dvanaest učenika od prvog do četvrtog razreda dobilo je adekvatnije uvjete za rad, a i ušteda energije će biti značajna, što će se najbolje vidjeti kada zahladi i prostorije se počnu grijati. Izuzetno sam zahvalan Županiji, kao i županu Igoru Androviću, što su prepoznali potrebu za obnovu te zgrada – istaknuo je načelnik Androš.
(df,rt/Foto: D. Fišli)

x

Check Also

Udruga UZOOR počinje s provedbom projekta „U redu je biti drugačiji“

Udruga za obrazovanje i održivi razvoj održala je prošloga tjedna radni sastanak vezan uz početak ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org