DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Vretenci posjetili OPG “MAŠALA” u Gornjim Meljanima – DAN ZA 5

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac”, Slatina u subotu (5.11.) je za svoje članove u suradnji s OPG-om “Mašala” organizirala izlet u prirodu.

Prijateljica Udruge, Ratka Turk, prošloga je tjedna sudjelovala u RTL-ovoj emisiji “Večera za 5 na selu” te je rekla kako će, ukoliko pobijedi, svoju nagradu donirati upravo “Vretencima”.

Ratka nažalost nije pobijedila, no odlučila je ipak na neki način ispuniti svoje obećanje i ponuditi članovima Udruge nadomjestak nagradi koju im je obećala. Njen plan je bio dovesti “Vretence” na svoj OPG “Mašala” u Gornje Meljane te im tako pokazati svoje imanje i prirodu oko njega.

Tako su se “Vretenci” zaputili jesenskim putevima podno našeg Papuka, gdje ih je dočekala uvijek dobro raspoložena Ratka s velikim osmijehom dobrodošlice. Iako je bilo kišno i prohladno, to ih nije spriječilo da vrijeme na ovom OPG-u u potpunosti iskoriste.

Kako Ratka zna da oni vole dobro „zameziti“, prvo su se počastili domaćim suhomesnatim proizvodima i najfinijim pogačicama sa sirom koje su do sada probali. Nakon toga, uslijedio je aktivni dio, Ratka je svima dala kantice sa pšenicom te su šumom pošli na hranilište kako bi ostavili hranu za divlje životinje. Tu su “Vretenci” iskoristili priliku da se slikaju u čeki i vide kako to izgleda šuma iz perspektive lovca.

Ono što ih je najviše obradovalo na OPG-u Mašala bile su ovce koje su, iako bojažljivo, prišle “Vretencima” kako bi ih nahranili kukuruzom.

Kad su sve obišli, kao i u svakoj „Večeri za 5 na selu“, uslijedila je pjesma kako bi zaključila ovo druženje koje je svima uljepšalo ne samo dan, nego cijeli i mjesec.

Što su “Vretenci” zaključili na ovome izletu? Pa ono najbitnije, a to je da se neke stvari zbilja ne mogu kupiti novcem i zato se zahvaljuju na ovom jedinstvenom izletu!

(nm/Izvor: UOSIT Vretenac)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button