DOGAĐANJANASLOVNICA

Vijeće MO Donji Meljani održalo sjednicu

Povodom aktualne informacije, budući je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem odluka za operaciju 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” te je među projektima s područja Virovitičko-podravske županije, Gradu Slatini odobreno 6.600.436,00 kuna za obnovu doma u Donjim Meljanima, Vijeće MO Donji Meljani održalo je proširenu sjednicu 31. ožujka u nazočnosti članova Vijeća MO i predstavnika udruga koje djeluju u sklopu Mjesnog odbora.
Sjednicu je predvodio predsjednik Zlatko Borovec koji je upoznao prisutne s planom rada i realizacijom istog u prvom kvartalu ove godine gdje se posebno osvrnuo na rekonstrukciju Društvenog doma. Donošenjem smjernica u radu Vijeća MO za naredno razdoblje istaknuta je najava početka rekonstrukcije Društvenog doma do ljeta ove godine kao i stvaranje preduvjeta za početak gradnje kapele Sv. Ane u Donjim Meljanima.
Tom prigodom član Vijeća MO Petar Uher prenio je nazočnima informacije sa sastanka s gradonačelnikom Grada Slatine Denisom Ostrošićem 28. ožujka na kojemu se razgovaralo o spomenutim ali i drugim aktivnostima u Mjesnom odboru. Na sastanku je gradonačelnik Ostrošić ponovno izrazio podršku Grada Slatine za oba projekta te najavio obilazak Mjesnog odbora Donji Meljani tijekom travnja.

Vijeće MO uputilo je zahvalu svima koji su doprinijeli da ovaj projekt dođe pred završnu realizaciju.
„Rekonstrukcijom i uređenjem Društvenog doma naše mjesto pored vizualnog izgleda dobiva objekt od iznimne važnosti, kako za sve udruge koje participiraju našem MO, tako i za djecu, mlade, te ostale mještane i širu društvenu zajednicu. Još jednom hvala svima na ispunjenju naše težnje ka ostvarenju projekta „Donji Meljani, mjesto ugodnog življenja“ i onima koji su prijašnjih godina doprinijeli da Društveni dom bude centralno mjesto okupljanja svih naših mještana.
Konačnom realizacijom ovog projekta ispisuje se nova stranica u povijesti našeg mjesta, a svi njegovi sudionici bit će urezani u pamćenje naših mještana.“-
rekao je predsjednik Vijeća MO Zlatko Borovec.

Na sjednici je bilo riječi i o najavljenoj mogućnosti osnivanja ogranka UHDDR-a u Donjim Meljanima što je vijeće pozdravilo i uključilo u plan aktivnosti kako bi se  stvorili uvjeti za pokretanje postupka registracije ogranka.
Slijedeća sjednica Vijeća MO Donji Meljani najavljena je za srpanj ove godine.(mf/Foto: MO Donji Meljani)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button