Home / DOGAĐANJA / VII. Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

VII. Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

VII. Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj održati će se u nedjelju, 13. prosinca. Hodočašće organizira Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije uz pokroviteljstvo Ministarstva branitelja Republike Hrvatske i supokroviteljstvo općine Voćin.

Hodočastit će se iz Virovitice, Slatine, Orahovice te iz drugog smjera iz Požege, Slavonskog Broda i Nove Gradiške. Svi hodočasnici će se spojiti u jednu kolonu i nakon “kruga” oko crkve Pohoda Blaženoj Djevici Mariji sudjelovat će u svetoj misi.

U 9.45 na programu je hodnja po pravcima dolaska na Prebendu u Voćinu do 10.45 sati, kada je planirana okrjepa. Od 11.00 sati pokorničko – molitvena procesija kreće od Prebende do svetišne crkve u Voćinu.

U 12.00 sati počinje sveta misa u župnoj crkvi Pohoda BDM koju predvodi požeški biskup mons. dr. Antun Škvorčević. Nakon mise, u 13.15 sati održati će se komemoracija Voćinskim žrtvama a od 14.00 sati planiran je susret sa rodbinom poginulih u Domovinskom ratu, hodočasnicima i uzvanicima u društvenom domu.

Mapu hodočašća možete vidjeti ispod teksta. (M. Kokorić)

Kliknite na kartu za uvećani prikaz!

Kliknite na kartu za uvećani prikaz!

Kako je bilo na prošlogodišnjem 6. Hodočašću pogledajte u priloženoj fotogaleriji!

Vezane vijesti:
https://www.radioslatina.hr/portal/dogadanja/sesto-hodocasce-hrvatskih-branitelja-hrvatske-vojske-i-policije-gospi-vocinskoj/

x

Check Also

U povodu Međunarodnog dana gastroshize zeleno pročelje Gradske uprave

Kako je i najavljeno, pročelje zgrade Gradske uprave večeras oko 21 sat obojano je zelenim ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org