Home / DOGAĐANJA / VBR-ovci odvozili biciklistički maraton Slatina- Vukovar u spomen na poginule hrvatske branitelje

VBR-ovci odvozili biciklistički maraton Slatina- Vukovar u spomen na poginule hrvatske branitelje

Jučer je iz Slatine startao biciklistički maraton Slatina-Vukovar, u spomen na vukovarskog branitelja general bojnika Blagu Zadru i pripadnika 136. slatinske brigade Milana Dunkovića, koji su poginuli 16. i 17. listopada 1991. godine u obrani domovine.

Organizator ovog događaja bila je Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a od Slatine do Vukovara vozili su članovi biciklističke skupine Virovitičko-podravske županije „VBR“, odnosno veterani, branitelji i rekreativci Mato Bubaš, Darko Dolovski i Pavo Tutenov iz Slatine, te Tomislav Kolec, Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice, uz logističku potporu Martina Bišćana.

Dolaskom u Vukovar, VBR-ovci su dali potporu slatinskom ultramaratoncu Goranu Draksleru koji je istrčao ultramaratom Zagreb-Vukovar (Ovčara) naziva ”Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” u dužini od 344 kilometra, te mu čestitali na tom uspjehu.

U Vukovaru je naše bicikliste dočekao nekadašnji Slatinčanin i član Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ Željko Nikolić, uz čestitke na odvezenih 146 kilometara.

Sudionici ovog biciklističkog maratona zastajali su u mjestima kroz koja su prolazili i odavali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja, kao i heroju Domovinskog rata general bojniku Blagi Zadri uz spomenik kod Spomen doma hrvatskim braniteljima i kod njegovog posljednjeg počivališta na Memorijalnom groblju u Vukovaru.
(df, mf/Foto: D. Fišli, D. Jukić, M. Bišćan, M. Kovač)

x

Check Also

ZAKUD VPŽ organizirao radionice veza i tekstilnih vještina u Slatini

Proteklog je vikenda u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Virovitičko-podravske županije i Kulturnog centra Travno ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org