DOGAĐANJANASLOVNICA

Usvojeni Proračun Grada Slatine za 2020.g. donosi niz velikih investicija

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Slatine na svojoj su 20. sjednici usvojili Proračun Grada Slatine za 2020. godinu u iznosu od 108.418.142,85 kuna koji obuhvaća brojne projekte, a među najvažnijim investicijama koje su planirane u slijedećoj godini je Uređenje EPIcentra Sequoia Slatina u vrijednosti oko 22 milijuna kuna, što uključuje radove, opremanje te aktivnosti partnera na projektu  Javne ustanove za zaštićene dijelove prirode Virovitičko-podravske županije i Turističke zajednice Grada Slatine. Za ovaj projekt odobrena EU sredstva iznose 16,45 milijuna kuna, a bespovratna nacionalna sredstva iz Fonda za praćenje EU projekata 3,25 milijuna kuna.

Jedna od važnijih investicija je izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2,  procijenjene vrijednosti 15,9 milijuna kuna, od čega su odobrena EU sredstva u iznosu od 9,77 milijuna kuna.  Ova investicija će se realizirati kroz iduće dvije godine, 2020.-2021.

Projekt Aglomeracija Slatina – proširenje sustava vodoopskrbe i  odvodnje te izgradnja uređaja za pročišćavanje  otpadnih voda za Slatinu i gravitirajućih 6 prigradskih naselja također je jedna od većih investicija za koji je Komrad d.o.o. Slatina pribavio sve projekte i građevinske dozvole i uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o financiranju. To znači da iduće godine Grad Slatina planira početak izgradnje vodno-komunalne infrastrukture procijenjene vrijednosti 212 milijuna kuna,  s rokom realizacije do 2023. godine.

Od ostalih gradskih projekta u 2020.g. treba još istaknuti:

-izgradnju zamjenskog kolno-pješačkog mosta u Gornjem Miholjcu

– proširenje jaslica Dječjeg vrtića Zeko

– uređenje društvenog doma u Novom Senkovcu

– rekonstrukciju društvenog Doma u Radosavcima

– nastavak projektiranja rekreacijskih površina uz jezero Javorica

– uređenje novog parkirališta uz Dom zdravlja Slatina

– sanaciju cesta u odvojcima ulica Voćinska, Lipa, Stublovačka, N. Š. Zrinskog i u Bistrici

– izgradnju nogostupa u Lovačkoj ulici i u Potočanima, od Ulice Ribnjak do Banovačke,

– rekonstrukciju javne rasvjete na Šetalištu Julija Buergera i u bloku ulica Školska-Dravska,

– te izgradnju sjeverne pristupne ceste u Zonu Trnovača.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button