DOGAĐANJAOPĆINE

Uspješno okončan projekt Općine Čađavica ”Zaželi”

Jučer je u mjesnom domu u Čađavici održana završna konferencija projekta “Zaželi-općina Čađavica”.

Projektom vrijednim više od 2 milijuna kuna financiranim bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda zaposleno je 12 žena, te  voditelj projekta i koordinator projektnih aktivnosti, a istim je obuhvaćeno 72.-e krajnjih korisnika odnosno starih i nemoćnih s područja općine Čađavica.

Nositelj projekta je Općina Čađavica, a partneri u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina.

 

Na jučerašnjoj konferenciji kroz projekt je nazočne proveo voditelj istog  Igor Čiček, a prisutnima se obratio i  načelnik Mirko Rončević.

”Kroz sam projekt prvo je zamišljeno da zaposlimo deset osoba iz skupine teže zapošljivih žena, no mi smo na kraju uspjeli, na dvije godine koliko je projekt trajao, zaposliti njih dvanaest. Što se tiče krajnjih korisnika projekta starijih i nemoćnih osoba kojima su u te dvije godine zaposlenice bile na usluzi, njih sedamdeset i dvoje je bilo stalnih, a ukupno je kroz cijeli projekt prošla sto i jedna osoba. Pošto 6.siječnja projekt službeno završava, a potreba za pomoći starijim osobama, posebno u ovom zimskom periodu itekako postoji i dalje, već imamo upite zainteresiranih da li će se isti nastaviti i mi se iskreno nadamo da ćemo do kraja godine, ili barem početkom sljedeće, dobiti od resornog ministarstva zeleno svijetlo za nastavak ovog projekta koji se pokazao i više nego potrebnim” – rekao je načelnik Rončević zahvalivši svima koji su dali svoj obol ovom vrijednom društveno socijalnom projektu, Agenciji Vidra, zaposlenicima općine, naravno, posebno zaposlenicama na projektu, te lokalnim medijima na praćenju projekta.

 

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom ”Zaželi – program zapošljavanja žena” financiranog u okviru operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.” iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Općina Čađavica je zajedno s Razvojnom agencijom VIDRA izradila cjelokupnu dokumentaciju te se samostalno javila na poziv. Ukupna vrijednost projekta je 2.040.257,03 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 6. 7. 2018. do  6.1.2021. godine.

dj


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org