Home / NASLOVNICA / Uskoro nova ambulanta u Čađavici

Uskoro nova ambulanta u Čađavici

Ulaganje u zdravstvo: Sljedeće godine očekuje se početak radova na izgradnji nove ambulante u Čađavici

U četvrtak, 5. studenog u Virovitici, u nazočnosti župana virovitičko-podravskog Tomislava Tolušića, načelnika općine Čađavica Mirka Rončevića te ravnatelja Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igora Fazekaša, potpisan je Ugovor o osnivanju prava građenja nove ambulante u Čađavici.

Ovim putem želim zahvaliti načelniku Mirku Rončeviću koji je osigurao sredstva za kupnju zemljišta koje je potrebno za izgradnju ambulante ali i ravnatelju Doma zdravlja VPŽ, Igoru Fazekašu, koji je pokazao kako se u relativnom kratkom roku mogu napraviti veliki pomaci u zdravstvenom sustavu. Vjerujem da će nova ambulanta uvelike povećati kvalitetu života, ali i zdravstvene zaštite mještana općine Čađavica. – rekao je župan Tomislav Tolušić.

Nova ambulanta će biti sagrađena sredstvima Virovitičko-podravske županije, Općine Čađavica te Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Današnjim potpisivanjem Ugovora o osnivanju prava građenja došli smo u drugu fazu realizacije izgradnje nove ambulante u Čađavici. Postojeća ambulanta je u lošem stanju i teško zadovoljava zdravstvene potrebe stanovnika te će se s ciljem pružanja kvalitetne zdravstvene skrbi krenuti u izgradnju nove. Nadam se će projekti poput ovoga biti poticaj našim ljudima za ostanak u svojim sredinama. – naglasio je ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš.

Načelnik općine Čađavica Mirko Rončević ističe kako će nova ambulanta služiti na korist svim stanovnicima općine.

Svojim mještanima želimo osigurati kvalitetniju ambulantu za pružanje zdravstvenih usluga. Staru ambulantu će Općina prenamijeniti za rad svojih udruga i slične usluge. Kvalitetna ambulanta nam je svakako potrebna pošto smo udaljeni od središta županije, odnosno od županijske bolnice u Virovitici. – rekao je načelnik Rončević.

Vrijednost izgradnje nove ambulante predviđa se na oko 1,5 milijuna kuna. Do kraja godine očekuje se ishođenje građevinske dozvole, a u proljeće 2016. i početak gradnje nove ambulante u Čađavici. (www.vpz.hr)

x

Check Also

Suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina

Odlična suradnja Indijske ambasade i Udruge AUM Slatina nastavlja se kroz razne aktivnosti na području ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org