DOGAĐANJANASLOVNICA

Ugodno druženje uz uskrsnu “vuzemnicu” u Novom Senkovcu

Uskrsna 'vuzemnica' u Novom Senkovcu - 21Udruga žena Novi Senkovac u suradnji i uz potporu Mjesnog odbora, 26. ožujka organizirala je druženje mještana, kojemu je povod bilo paljenja tradicionalne “vuzemnice”. Tradicija je to koja je obnovljena nakon niza godina i koja se organizira tijekom uskrsnih blagdana.

Kao materijal za izradu “vuzemnice” tj. uskrsnog krijesa poslužilo je drvo koje je ostalo nakon čišćenja parka koje je Udruga organizirala prije nekoliko dana, o čemu više pročitati možete klikom OVDJE.

Iako je danas tijekom dana kiša prijetila pokvariti najavljeno druženje, vrijeme je ipak izdržalo pa su mještani uz glazbu i prigodni domjenak nastavili ugodno druženje oko uskrsnog krijesa.

Uskrsna 'vuzemnica' u Novom Senkovcu - 13Predsjednica Udruge žena, Katica Strupar ovom prilikom nam je rekla: – “Svjesni smo je svaki početak težak, ali se isto tako nadamo da će ovo biti začetak jednog novog zajedničkog angažmana svih mještana oko organizacije događanja koja su nama lokalno bitna. U selu nas nema puno, ali se uz dobru volju i uz malo „doniranog“ slobodnog vremena može puno učiniti. Želja nam je da upravo ova obnovljena tradicija “vuzemnice” bude simboličan početak bogatijeg društvenog života u selu, gdje će se i mladi i oni nešto stariji mještani okupiti oko zajedničkih projekata od kojih će koristi imati svi.”

Predsjednik Mjesnog odbora Novi Senkovac, Dražen Kostanjevac istaknuo je: – “Sigurni smo da će i Grad Slatina, čije smo prigradsko naselje, prepoznati naše napore i inicijativu te nas podržati u nastojanjima da Novi Senkovac učinimo mjestom ugodnijim za život. Volja je tu, a uz minimalna financijska sredstva moguće je napraviti puno, što ćemo i dokazati u vremenu koje je ispred nas.

Iskoristio je ovu priliku i zahvalio se svima koji su se odazvali ranije taj dan na radnu akciju čišćenja okoliša oko crkve. “

(mk / Foto: M. Kokorić)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org