DOGAĐANJANASLOVNICA

Udruga pčelara “Lipa” i slatinski prvoškolci

Udruga pčelara 'Lipa' i slatinski prvoškolci - 8U petak, 29. travnja, u Osnovnoj školi “Josip Kozarac” u Slatini održano je izlaganje o pčelama članova  Udruge pčelara “Lipa” Slatina najmlađim učenicima škole. U dogovoru sa učiteljicom 1A razreda, gđom. Ankicom Horvat pristupilo se realizaciji zajedničke ideje upoznavanja učenika sa temom Život pčela u okviru nastavnog predmeta Priroda i društvo. U izlaganje su bili uključeni učenici 1A, 1B i 1C razreda škole.

Prvoškolci su stekli nova i korisna znanja o izgledu i životu pčela, pčelinje zajednice, sakupljanju nektara i stvaranja meda, važnosti pčela za oprašivanje biljaka i život ljudi. Također su upoznati sa radom pčelara i opremom koja se koristi tijekom rada sa pčelama.

Učenici su ostvarili direktni doticaj sa pčelama kroz izložbeni apisarij, gdje su iz prve ruke vidjeli kako izgleda med u pčelinjem saću, kako izgleda radiličko i trutovsko leglo, svjedočili su izlasku/rađanju novih radilica iz poklopljenog legla, a na izloženom okviru se potkrao i jedan zatvoreni matičnjak, međutim kraljica-matica je ipak sačekala sa izlaskom.

Slijedilo je degustiranje meda i isprobavanje pčelarske opreme.

Na kraju je proveden kviz znanja o pčelama, gdje su učenici svih razreda pokazali veliko znanje o pčelama i medu, na radost članovima pčelarske udruge. (PU „Lipa“ Slatina, MV)


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org